Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα που εντοπίζονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, έτσι ώστε σχολικές δομές να κλείνουν και τμήματα τάξεων να αναστέλλουν την λειτουργία τους. 

Μετά το θετικό κρούσμα που αφορά σε εκπαιδευτικό του 6ου Λυκείου Τρικάλων, και έγινε γνωστό χθες αργά το βράδυ, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας τριών τμημάτων του σχολείου για 14 ημέρες, όπως ήδη έχει επιβληθεί και στις άλλες δύο αντίστοιχες περιπτώσεις σε σχολεία των Τρικάλων. 

Επίσης, εκπαιδευτικός του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, οπότε από σήμερα σε αναστολή θα βρίσκονται τρία τμήματα του σχολείου. 

Στην Α/βάθμια εκπαίδευση, κλειστό θα παραμείνει ένα τμήμα της Α΄τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Τρικάλων, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού σε μαθήτρια, ενώ στην Καλαμπάκα κλείνει για 14 ημέρες το 2ο Νηπιαγωγείο, αφού είναι θετική στον κορωνοϊό νηπιαγωγός του σχολείου. 

Οι Διευθυντές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, που αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στην διαδικασία της ιχνηλάτησης σε όλα τα σχολεία, στα οποία εντοπίστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ οι Δήμοι στην απαιτούμενη απολύμανση των σχολικών χώρων. 

trikalaenimerosi.gr