Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας των Τρικάλων από τα κρούσματα κορωνοϊού, που εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Την εβδομάδα που πέρασε μαθητής του Εσπερινού ΕΠΑΛ και μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών τμημάτων στα οποία φοιτούν τα δύο παιδιά. 

Όπως επίσημα αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας στην σελίδα του, το Εσπερινό ΕΠΑΛ αναστέλλει τη λειτουργία του τμήματος Γ-Μηχ. της Γ Τάξης έως τις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ το 2ο Γυμνάσιο τη λειτουργία του τμήματος Γ2 έως τις 2 Οκτωβρίου. 

Κι ενώ τα νέα που έρχονται από το 2ο Γυμνάσιο είναι πολύ ευχάριστα, αφού από την ιχνηλάτηση των επαφών της μαθήτριας δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό δείγμα στον κορωνοϊό, ανάμεσα στα κρούσματα που καταγράφηκαν κατά την χθεσινή ημέρα συμπεριλαμβάνονται και 2 που αφορούν σε εκπαιδευτικούς. 

Πρόκειται για μία καθηγήτρια του 6ου Λυκείου Τρικάλων, καθώς και εκπαιδευτικός της Α/βάθμιας εκπαίδευσης. 

Επιπλέον, θετική στον κορωνοϊό είναι και μία μαθήτρια του 1ου Δημοτικού σχολείου Τρικάλων. 

Σήμερα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων σχετικά με την λειτουργία των σχολείων στα οποία εντοπίζονται τα νέα κρούσματα, ενώ από τον ΕΟΔΥ, όπως επιβάλλεται, ξεκινά άμεσα η διαδικασία της ιχνηλάτησης.  

trikalaenimerosi.gr