Κρίσιμη παραμένει η επιδημιολογική κατάσταση σε ολόκληρη την χώρα, καθώς το ΕΣΥ βρίσκεται συνεχώς υπό πίεση.

Ο ρυθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία δεν παρουσιάζει ακόμη μείωση, αφού αυτό αναμένεται να συμβεί μετά από δυο με τρεις εβδομάδες, κι εφόσον συνεχιστεί η υποχώρηση των ημερήσιων κρουσμάτων.

Στα Τρίκαλα, ανοδική είναι η τάση των εισαγωγών στο Γενικό Νοσοκομείο, αφού την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε ο αριθμός των νοσηλευμένων ασθενών με κορωνοϊό. 

Πλέον, οι ασθενείς δεν είναι μόνο μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι ο ρυθμός των εισαγωγών αφού σε 6 μόλις ημέρες για 9 νέα περιστατικά covid απαιτείται η νοσηλεία τους στο νοσοκομείο. 

Όπως δήλωσε σήμερα ο Διοικητής του ΓΝΤ, Κώστας Γρηγορίου, στη Λέσχη 97,6 είχαμε μια αύξηση στα νοσηλευόμενα άτομα, διότι στις 20/04 είχαμε 21 νοσηλευόμενους ενώ σήμερα έχουμε 30.

Όπως επίσης δεν είχαμε και κανένα εξιτήριο αυτό το Σ/Κ, μόνο εισαγωγές. Και στο δικό μας Νοσοκομείο βλέπουμε πάντως το μέσο όρο ηλικίας να κατεβαίνει, δεν είναι μόνο πλέον μεγάλες ηλικίες που νοσηλεύονται.

Σε ολόκληρη την Ελλάδα πάνω από 1.000 ήταν οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία το Σαββατοκύριακο, αφού τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού, με κυρίαρχο της βρετανικής μετάλλαξης λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας, να συντείνουν στον δραματικά αργό ρυθμό με τον οποίο συνεχίζεται η υποχώρηση του τρίτου επιδημικού κύματος στη χώρα μας. 

trikalaenimerosi.gr