Ύστερα από δέκα και πλέον χρόνια ολοκληρώθηκε το πολύπαθο έργο της υπόγειας διάβασης στα Σαράγια. Τα εγκαίνια έγιναν σήμερα το πρωί παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη και της υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνας Χρυσοβελώνη.
Την τελετή του αγιασμού τέλεσαν οι Μητροπολίτες Τρίκκης και πρώην Τρίκκης κ.κ. Χρυσόστομος και Αλέξιος, αντίστοιχα, ενώ παρόντες ήταν και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής που βλέπουν ένα έργο πνοής να παραδίδεται στην κυκλοφορία.
Ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου χαρακτήρισε τη διάβαση ως «πέρασμα», με την έννοια ότι ανοίγει δρόμους και βελτιώνει τις συνθήκες κυκλοφορίας. Και, όπως τόνισε, αυτά τα περάσματα αναμένει συνολικότερα η Θεσσαλία.
Κάτι που, όπως σημείωσε η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.  Μαρίνα Χρυσοβελώνη, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αναφέρθηκε, ενδεικτικά, στις διαδικασίες για την ηλεκτροκίνηση της γραμμής Παλαιοφάρσαλος -Καλαμπάκα (τμήμα της οποίας είναι η υπόγεια διάβαση στην εν λόγω συνοικία των Τρικάλων),  η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Λάρισα - Βόλος και η Ε65 (για την οποία εξασφαλίστηκαν 350 εκατ. ευρώ για τη νότια πλευρά της). Τόνισε, δε, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μεταβληθεί η Θεσσαλία σε τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου,  που αποτελεί στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης.


Η δε κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Ολγα Γεροβσίλη σημείωσε, πόσο σημαντικά είναι τα έργα που σχετίζονται με τη διευκόλυνση της ζωής των πολιτών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά για την επίτευξη των στόχων.
Στον χαιρετισμό του ο Περιφερεάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι το έργο ήταν επιθυμία δεκαετιών, σημειώνοντας τη σημαντικότητά του, τη συνεισφορά της Περιφέρειας και τη συνεργασία όλων. Ο δε πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ κ.  Χρήστος Δουκάκης αναφέρθηκε στην ουσία του έργου και στα χαρακτηριστικά του. 
Να θυμίσουμε ότι έργο δημοπρατήθηκε στις 20-11-2012 και αποτελούσε, ως ένα σημείο, συνέχεια παλαιότερης εργολαβίας. Στη θέση «Σαράγια» οι εργασίες ξεκίνησαν στις 07-08-2013 και ολοκληρώθηκαν στις 30-6-2016. Για την κατασκευή αυτή απαιτήθηκε επιπλέον πρόσθετη χρηματοδότηση κατά 600.000 ευρώ, που καλύφθηκε από Εθνικούς Πόρους, οι οποίοι διασφαλιστήκαν τον Σεπτέμβριο του 2015 οπότε και έγινε η επανέναρξη των εργασιών.
Το τμήμα της Κάτω Διάβασης στη θέση «Σαράγια» κόστισε 2.230.000 ευρώ.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Στη διάρκεια της τελετής δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες από εκπροσώπους της ΛΑΕ Τρικάλων και άλλων συλλογικοτήτων της Αριστεράς, οι οποίοι κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εξέφρασαν τη διαμαρτυρίας τους για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Στην εκδήλωση παρέστη ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Θανάσης Βούρδας, ο οποίος επισκέπτεται συχνά τον Δήμο Τρικκαίων για τα θέματα που αφορούν στην ουσία της σιδηροδρομικής σύνδεσης της περιοχής.
Παρίσταντο επίσης, οι βουλευτές Τρικάλων κ.κ. Δριτσέλη, Παπαδόπουλος και Σιμορέλης, οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων κ.κ. Δήμα, Βασταρούχας,  Παπανικολάου,  ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Κωτούλας, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ.  Αναγνωστόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.  Γακόπουλος και Κολίτσας, ο πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Παρθένης.
Επίσης παρέστησαν, ο διοικητής Φρουράς Τρικάλων και διοικητής της ΣΜΥ, Ταξίαρχος κ. Γ. Λιάκος και ο π. βουλευτής κ. Ταμήλος.


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Στο μεταξύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τη διέλευση οχημάτων στη νέα υπόγεια διάβαση στα Σαράγια και στην ευρύτερη περιοχή θα ισχύσουν από σήμερα Κυριακή.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αποσκοπούν στη βελτίωση της κίνησης των οχημάτων.  Γνώμονας για αυτό, η ομαλή κυκλοφορία τους και η προστασία των πεζών,  ειδικά κατά τη μετάβαση και αποχώρησή τους από τον παρακείμενο Ιερό Ναό.
Οι ρυθμίσεις αυτές είναι:
1. Η οδός Ευριπίδου (που περνά μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό)  μονοδρομείται με κατεύθυνση τον σταθμό, στο τμήμα της από την οδό Αρριανού μέχρι την οδό Τερτίπη
2. Η οδός Ζωοδόχου Πηγής (που περνά από το πάνω μέρος της πλατείας Πούλιου) μονοδρομείται με κατεύθυνση τον Ι. Ναό, στο τμήμα της από την οδό Αρριανού μέχρι την οδό Τερτίπη
3. Το τμήμα της οδού Ευριπίδου, ανάμεσα στην οδό Αρριανού και την οδό Ζωοδόχου Πηγής (δίπλα από το παρακείμενο κέντρο) θα παραμείνει κλειστό για την κίνηση των οχημάτων.
Οι οδηγοί για τη διευκόλυνσή τους θα ακολουθούν τις πινακίδες ρύθμισης κυκλοφορίας.