Με αγκάθια είναι στρωμένος ο δρόμος της συνεργασίας ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών που θα γίνουν το 2023. 

Στελέχη των δύο κομμάτων, ο επικεφαλής του συνδυασμού "Μαζί για τα Τρίκαλα", Κώστας Κρεμμύδας, αλλά και οι γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών βρίσκονται στο προσκήνιο με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους για το ενδεχόμενο της εκ νέου κοινής τους καθόδου στις εκλογές, με σκοπό την κατάκτηση του δημαρχιακού θώκου. 

Ο συνδυασμός "Μαζί για τα Τρίκαλα", την Κυριακή 3 Οκτωβρίου πραγματοποίησε στο Φρούριο την πρώτη του συνάντηση, με την παρουσία στελεχών του τοπικού ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ. ανοίγοντας ουσιαστικά τη συζήτηση για το τί μέλλει γενέσθαι αλλά και, όπως φαίνεται, έναν νέο κύκλο μιας αντιπαράθεσης με αιχμές και "βαριές κουβέντες" ως προς την αποτίμηση της συνεργασίας του 2019.  

Σχολιάζοντας "την επόμενη ημέρα" η γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ, Λώρεν Κασσοπούλου, στη Λέσχη 97,6, με αρκετά αιχμηρό ύφος το πρωινό της Δευτέρας είπε πως «η χθεσινή συγκέντρωση δεν ήταν αυτοδιοικητική παράταξη, κάτι άλλο ήταν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζει το κόμμα με την αυτοδιοίκηση, εμείς δεν  το κάνουμε αυτό. Το μόνο που θέλουν είναι να βγαίνουν φωτογραφίες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με του ΠΑΣΟΚ ώστε να δείξουν στην κοινωνία ότι στις επόμενες εκλογές θα πάμε μαζί, αυτό θέλουν να περάσουν. Εμείς γιατί να πέσουμε σε αυτή την παγίδα;

Όταν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν κάποιοι και είπαν ότι ο Κρεμμύδας δεν ήταν ο κατάλληλος, δεν μπορεί τώρα να έρχονται και να λένε ότι τον στηρίζουν. Προφανώς κοροϊδευόμαστε, και δεν αντέχουμε άλλο αυτή την υποκρισία. Εμείς πρέπει σαν κόμμα να έχουμε το δικαίωμα να αποφασίσουμε για τις επόμενες αυτοδιοικητικές, και εμείς τώρα έχουμε εσωκομματικές δεν γίνεται να ασχοληθούμε με κάτι άλλο.

Ο κ. Κρεμμύδας είναι μέλος του ΚΙΝΑΛ, και εφόσον δεν με πήρε μέχρι τώρα ένα τηλέφωνο να συζητήσουμε, θα το κάνω εγώ μόλις τελειώσουμε με τις εσωκομματικές εκλογές. Νομίζω ότι θα συνεννοηθούμε, είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και ξέρω τις απόψεις του

Την σκυτάλη σήμερα Τρίτη 5 Οκτωβρίου πήρε ο γραμματέας της νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Νταούλας, ο οποίος μέσω του ραδιοφώνου της Λέσχης 97,6, σήκωσε το γάντι εκτιμώντας πως «δε νομίζω ότι χρειάζονται απάντηση τέτοιου τύπου γραφικές δηλώσεις. Σε τι να αποσκοπούμε δηλαδή, στη δόξα; Δεν ήταν και κανένας…αστέρας εκεί, ώστε να πάρουμε κάτι απ τη λάμψη του.

Είπαμε από καιρό ότι στηρίζουμε την παράταξη αυτή του Κώστα Κρεμμύδα, και πήγαμε στο Φρούριο για να το αποδείξουμε στην πράξη. Αυτοί όμως που δεν θέλουν τη συνεργασία, να βγουν ευθέως και να πουν τους λόγους.

Δεν είναι η λογική του ΣΥΡΙΖΑ να δίνει χρίσμα στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν μας ενδιαφέρει να είναι δικός μας, ή από άλλο κόμμα. Θέλουμε ανθρώπους που να μπορούν να υπηρετήσουν μια άλλη λογική και να τιμήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση. Δε νομίζουμε ότι χρειάζεται η κομματική ταμπέλα σε έναν υποψήφιο δήμαρχο, δεν το θεωρούμε επιπλέον προσόν

Το σίγουρο είναι πως το τοπίο που διαμορφώνεται ενόψει των δημοτικών εκλογών στα Τρίκαλα, δεν θα είναι καθόλου βαρετό! 

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr