Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ  κ. Κ. Σκρέκας απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα «Εξαγωγή τεχνογνωσίας από Έλληνες Πολιτικούς Μηχανικούς» , που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και την American Society of Civil Engineers (Hellenic Section), την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 .
Ο πρώην υπουργός στην τοποθέτησή του εξήρε την υψηλή επιστημονική κατάρτιση και τεχνογνωσία που χαρακτηρίζει τον κλάδο των Ελλήνων Πολιτικών Μηχανικών, με τα  Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών των Ελληνικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων να λαμβάνουν υψηλές θέσεις στις διεθνείς κατατάξεις  και οι απόφοιτοι να αποτελούν περιζήτητους επαγγελματίες.  Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, όπως σημείωσε ο πρώην Υπουργός, οι συνθήκες για τον κλάδο είναι ιδιαίτερα δύσκολες, λόγω της αποεπένδυσης που  στερεί στους  Έλληνες Μηχανικούς τη δουλειά στη χώρα και τους δείχνει το δρόμο της μετανάστευσης.
Για το λόγο αυτό ο κ. Σκρέκας επεσήμανε πως θα πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να γίνει συγκράτηση της διαρροής αυτού του δυναμικού, να αξιοποιηθεί σε εγχώρια βάση με εξωχώρια παροχή της τεχνογνωσίας του. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό ο κ. Σκρέκας κάλεσε την Κυβέρνηση να γίνει αρωγός της προσπάθειας των Μηχανικών, τόσο μέσα από διμερείς συνεργασίες, όσο και μέσα από δικαιότερο καθεστώς φορολόγησης και ασφαλιστικών εισφορών για τον δριμύτατα δοκιμαζόμενο κλάδο του Μηχανικού.