Θεωρία και πράξη για την ελεύθερη μετακίνηση και τη βελτίωση της προσβασιμότητας στα Τρίκαλα. Αυτό είναι το βασικό πρόγραμμα δράσης για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, στη συζήτηση για τα οποία μετέχει ο Δήμος Τρικκαίων, μέσω του προγράμματος Endurance. Μάλιστα την ερχόμενη Παρασκευή διοργανώνεται στα Τρίκαλα η τρίτη και τελευταία συνάντηση του προγράμματος, μέσω ημερίδας με τίτλο «Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας: Υλοποιώντας το Εθνικό Δίκτυο Πόλεων και Φορέων». Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων και το Εργαστήρι Συγκοινωνιακής Τεχνικής του ΑΠΘ. Η Βιώσιμη Κινητικότητα αποτελεί αναγκαία δράση και ουσιαστική προτεραιότητα για τις πόλεις στον 21ο αιώνα. Στόχος είναι η δημιουργία βελτιωμένων χωρικά πόλεων, με έμφαση στον πεζό και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Το πρόγραμμα ENDURANCE υλοποιεί ακριβώς αυτόν τον στόχο, καθώς μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, ενεργοποιεί το ενδιαφέρον των πόλεων για τη νέα εποχή, με την υλοποίηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.).
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  στις 26 Φεβρουαρίου 20116, στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, στις 9 το πρωί. Σε αυτή μετέχουν εκπρόσωποι Δήμων και φορέων από όλη τη χώρα, που επί έναν σχεδόν χρόνο μελέτησαν πρακτικές και δράσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.