Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» διοργάνωσαν ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με την εταιρία   «Orientum». Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Σπύρος Μιχαλούλης, συνιδιοκτήτης της εταιρίας, σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και συγγραφέας του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο».
Η πρωτοβουλία αυτή των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» προέκυψε από το μέγιστο ενδιαφέρον του Σχολείου για την καταλληλότερη επιλογή που καλούνται να κάνουν οι μαθητές, η οποία θα οδηγήσει στην καλύτερη δυνατή επαγγελματική αποκατάστασή τους. Βασικός στόχος της ημερίδας ήταν να ενημερώσει τους μαθητές ολοκληρωμένα και έγκυρα, έτσι ώστε να γνωρίσουν κάθε πτυχή των εξεταστικών διαδικασιών, τον τρόπο εισαγωγής τους στις σχολές της προτίμησής τους, καθώς και τις προοπτικές που έχουν κάποιες από αυτές στη σημερινή τάχιστα οικονομικά μεταβαλλόμενη κοινωνία.
Το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε δύο μέρη, την παρουσίαση και τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων. Αρχικά, ο κος Μιχαλούλης διασαφήνισε ότι είναι πολύ σημαντικό οι μαθητές  να διαλέγουν τομέα προσανατολισμού. Κατόπιν, παρέθεσε πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις σχολές. Στη συνέχεια, έδωσε ορισμένες συμβουλές πάνω στο πολυσυζητημένο και συνάμα δύσκολο θέμα της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου. Λίγο πριν το τέλος της ομιλίας δόθηκαν πληροφορίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Τέλος, ακολούθησαν εύστοχες ερωτήσεις γονέων και μαθητών σχετικά την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Αναμφισβήτητα, η ομιλία του λειτούργησε διαφωτιστικά, δίνοντας συγχρόνως μια νότα ρεαλισμού αλλά και αισιοδοξίας στους γονείς και τους μαθητές, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.


Συνοψίζοντας, το συμπέρασμα, στο οποίο κατέληξε ο κος Μιχαλούλης στην ομιλία του, είναι πως ακόμα και σε μια κοινωνία, η οποία λειτουργεί ως τροχοπέδη για την εκπλήρωση των ονείρων της νεολαίας, όσοι έχουν θέληση μπορούν κοπιάζοντας να επιτύχουν τους στόχους τους και να ξεχωρίσουν. Όμως, για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται σκληρή δουλειά, μεγάλη στήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον καθώς και σωστή καθοδήγηση από την πλευρά των καθηγητών ή των φορέων επαγγελματικού προσανατολισμού.