Η χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πυργετού, συνοδευόμενη από τον εφημέριο της ενορίας, π. Νικόλαο Χαντζιάρα, συμμετείχε την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, μετά από πρόσκληση της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας (Λ.Α.Ε.Ε.), στην 2η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορωδιών με τίτλο «…στου Ολύμπου την αυλή τραγουδάμε παραδοσιακούς σκοπούς» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Φαρμάκη στο Πνευματικό κέντρο Ελασσόνας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια σπουδαία μουσική εκδήλωση με την συμμετοχή χορωδιών, εντός και εκτός της Θεσσαλίας, με παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το πρόγραμμα της χορωδίας του Αγίου Αθανασίου Πυργετού, με υπεύθυνη την μουσικό Δήμητρα Καλλιάρα, παρουσίασε με την συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας τα εξής τραγούδια: Λαφίνα, Στάζουν τα κεραμίδια σου, Πλατανιώτικο νερό, Κοίτα με γλυκιά μου αγάπη, Λεν ήρθι Μάης.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης δόθηκε αναμνηστική πλακέτα συμμετοχής της χορωδίας του Αγίου Αθανασίου Πυργετού στην 2η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορωδιών. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα σχόλια που απέσπασε η χορωδία του Αγίου Αθανασίου Πυργετού, στην οποία συμμετέχουν άτομα χωρίς ιδιαίτερες μουσικές γνώσεις, αλλά με αγάπη και μεράκι για την παραδοσιακή μουσική, ήταν πολύ θετικά, ενώ τέλος, με αφορμή την παρουσία της στην συνάντηση αυτή, η χορωδία δέχτηκε προτάσεις για συμμετοχή και σε επόμενες αντίστοιχες εκδηλώσεις.