Ολοκληρώθηκε χθες η ψήφιση του σχεδίου νόμου για την ενσωμάτωση του επικαιροποιημένου κώδικα της WADA για το ντόπινγκ.  Όπως αναφέρει η τρικαλινή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη «με το νομοσχέδιο αυτό ενσωματώνονται στην ελληνική νομοθεσία όλες οι σύγχρονες πρακτικές για την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης στον αθλητισμό. Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου αυστηροποιούνται οι ποινές αποκλεισμού σε αθλητές και προπονητές και ταυτόχρονα επιβάλλονται πάρα πολύ σοβαρές κυρώσεις σε αθλητικούς συλλόγους και ομοσπονδίες οι οποίες δεν διασφαλίζουν την προστασία των αθλητών τους από πρακτικές φαρμακοδιέγερσης.
Ταυτόχρονα, με το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου επιλύονται μια σειρά από πολύ σημαντικές εκκρεμότητες που ταλαιπωρούν επί χρόνια τον αθλητικό κόσμο. Ανάμεσα στα θετικά μέτρα του νομοσχεδίου είναι η ισχυροποίηση στην διαφάνεια απόδοσης της κρατικής χρηματοδότησης στον αθλητισμό και η καταπολέμηση της απάτης μέσω συλλόγων και ομοσπονδιών «σφραγίδων». Με την δημιουργία του ηλεκτρονικού μητρώου καταγραφής των αθλητικών φορέων αναμένεται να εντοπιστούν και να αποκλειστούν από την κρατική χρηματοδότηση χιλιάδες σωματεία και ομοσπονδίες που δεν έχουν αθλητές και διατηρούνται μόνο για να λαμβάνουν χρηματοδότηση ή για να επηρεάζουν τις πλειοψηφίες στα εκλογικά συστήματα. Παράλληλα, ανάμεσα στα θετικά μέτρα του νομοσχεδίου και η απαλλαγή των πτυχιούχων προπονητών των ΤΕΦΑΑ, ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο, από την παράνομη πρακτική της υποχρεωτικής παρακολούθησης των σεμιναρίων της ΕΠΟ, με αδρά αμοιβή, για να μπορέσουν να ασκήσουν το επάγγελμά τους.  
Ο ΣΥΡΙΖΑ με το νομοσχέδιο αυτό υλοποιεί ακόμη ένα βήμα για την κάθαρση του ελληνικού αθλητισμού και για την ριζοσπαστική μεταρρύθμιση της διοίκησής του. Η νομοπαρασκευαστική εργασία στα ζητήματα του αθλητισμού συνεχίζεται και με σύμμαχο όλο τον φίλαθλο κόσμο η Κυβέρνηση θα σπάσει όλα τα αποστήματα του παρελθόντος και θα ξαναφέρει την χαρά και την καθαρότητα στο παιχνίδι».