Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων μετά τον θόρυβο που έχει δημουργηθεί γύρω από το θέμα της ανάπτυξης και νέων κλινών, για την νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό. 

Όπως ανέφερε σήμερα στο ρεπορτάζ του το trikalaenimerosi.gr, η συζήτηση με τις έντονες ενστάσεις του Διευθυντή του Παθολογικού Τομέα, Στέφανου Μυλωνά, ξεκίνησε μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου την Παρασκευή, κατά την οποία έγινε δεκτή η εισήγηση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Στέφανου Τσουρβάκα και αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία τα εξής:

- Η μεταφορά των ασθενών που νοσηλεύονται στην Α΄Παθολογική στον Γ΄ όροφο, όπου στεγάζεται η Β΄Παθολογικη κλινική για νοσηλεία, αφού ο χώρος της Α΄ Παθολογικής θα χρησιμοποιηθεί για νοσηλεία ύποπτων και αν απαιτηθεί και θετικών περιστατικών covd-19. 

- Επιπλέον, ζητήματα που αφορούν στην εφημεριακή κάλυψη της Α΄και Β΄ Παθολογικής κλινικής, με την συγκεκριμένη απόφαση να παύει να ισχύει όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν και δεν θα απαιτείται επιπλέον χώρος για νοσηλεία covid-19 πέραν του 4ου ορόφου. 

Για το θέμα της δημιουργίας της κλινικής covid στο ΓΝΤ, ο διοικητής του ιδρύματος Κωνσταντίνος Γρηγορίου στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: 

Με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την λειτουργία του Γ.Ν. Τρικάλων, θα θέλαμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι τούτες τις δύσκολες ώρες όπου δίνεται η μεγάλη μάχη ενάντια στην πανδημία κόβει την COVID - 19 με μπροστάρηδες τους ιατρούς, τους νοσηλευτές, το λοιπό υγειονομικό προσωπικό και βοηθητικό προσωπικό, το παραϊατρικό, το τεχνικό και το διοικητικό προσωπικό (καθείς από το μετερίζι του) κάτω από συνθήκες πρωτοφανείς και δύσκολες, δεν χρήζουν ιδιαίτερου σχολιασμού τα όσα αναπαράγονται. Οι αγωνίες και ανησυχίες των ιατρών και όλων των υγειονομικών συναδέλφων είναι και δικές μας αγωνίες και ανησυχίες. 

Προς ενημέρωση των συμπολιτών μας θέλουμε να διασαφηνιστεί σε όλους τους τόνους ότι δεν υφίσταται ούτε συγχωνεύσεις ούτε καταργήσεις τμημάτων ή κλινικών. Με απόφαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και εφόσον αυτό καταστεί απολύτως αναγκαίο λόγω πιθανής υπερπληρότητας των κλινών νοσηλείας του 4ου ορόφου (γεγονός που δεν έχει συμβεί έως τώρα) προέβλεψε την νοσηλεία υπόπτων περιστατικών (αυτό γίνεται και τώρα στις δύο κλινικές) και μόνο αν απαιτηθεί την νοσηλεία θετικών περιστατικών στο χώρο της Α΄ παθολογικής κλινικής. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αυτό δεν έχει γίνει κι ευελπιστούμε να μην απαιτηθεί στο μέλλον. 

Οι μετακινήσεις ιατρών από την Α΄ και την Β΄ παθολογική κλινική στο τμήμα COVID - 19 (75 κλίνες) και η απουσία ικανού αριθμού ιατρών (ειδικών και ειδικευομένων) των δύο αυτών κλινικών, συνέβαλε στην λήψη απόφασης για την από κοινού εφημεριακή κάλυψη των δύο κλινικών με εντελώς προσωρινό χαρακτήρα, καθόσουν ευελπιστούμε ότι τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους οι νοσούντες ιατροί, οπότε θα επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς.

Θα θέλαμε από βάθους καρδιάς να ευχαριστήσουμε όλους τους ιατρούς και όλο το υγειονομικό προσωπικό (νοσηλευτικό, βοηθητικό υγειονομικό και λοιπό προσωπικό, παραϊατρικό, τεχνικό, διοικητικό) για την τιτάνια μάχη που δίνουν να κρατήσουν όρθιο το Νοσοκομείο Τρικάλων ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας.

Ιδιαιτέρως δε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γενικούς και αγροτικούς ιατρούς των Κέντρων Υγείας του Νομού μας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό που μετακινείται, με τη συμβολή της Διοίκησης της 5ης Υ.Πε Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στο Γ.Ν. Τρικάλων και παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Όλοι μαζί, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, θα τα καταφέρουμε. Στο τέλος αυτού του πολέμου δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι αλλά μόνο νικητές.

trikalaenimerosi.gr