Έντονες διαφωνίες έχουν προκύψει στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων μετά την απόφαση της Διοίκησης για την συν-λειτουργία της Α΄και Β΄Παθολογικής Κλινικής, προκειμένου να αναπτυχθούν νέες, απλές κλίνες για την αντιμετώπιση των περιστατικών κορωνοϊού. 

Η απόφαση της Διοίκησης στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Παρασκευής έκανε δεκτή την εισήγηση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Στέφανου Τσουρβάκα, σύμφωνα με την οποία καθίσταται αναγκαία η λειτουργία και της 3ης  πτέρυγας του 4ου ορόφου του Νοσοκομείου (Πτέρυγα Παιδιατρικής), ως Τμήμα νοσούντων από covid-19. 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των κλινών covid-19 σε 72 με την ταυτόχρονη μετακίνηση ιατρών για την ενίσχυση των κλινικών. 

Στην εισήγηση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΤ αναφέρεται πως στο πλαίσιο της συν-λειτουργίας και άλλων κλινικών του νοσοκομείου, που έχουν ήδη γίνει, καθίσταται πλέον αναγκαία και η συν-λειτουργία των δύο Παθολογικών Κλινικών στην πτέρυγα της Α΄Παθολογικής Κλινικής, ενώ η πτέρυγα της Β΄ Παθολογικής να χρησιμοποιηθεί προς το παρόν για νοσηλεία υπόπτων περιστατικών covid-19 και, εάν παραστεί ανάγκη, και νοσούντων από covid.

Με την εισήγηση του Στεφ.Τσουρβάκα διαφώνησε ο Διευθυντής του Παθολογικού Τομέα, Στέφανος Μυλωνάς, υποστηρίζοντας πως όλες οι εναπομείνασες κλινικές του ΓΝ Τρικάλων δυνητικά μπορούν να συγχωνευθούν πλην των παθολογικών κλινικών, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο χωροταξικά αλλά και λειτουργικά να συνυπάρχουν ταυτόχρονα τα περιστατικά των 2 Παθολογικών κλινικών, της Πνευμονολογικής κλινικής και των υπολοίπων ειδικοτήτων, νεφρολογικά, νευρολογικά, αιματολογικά. 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν σημαίνει ότι καταργούνται οι υπόλοιπες ασθένειες που χρήζουν νοσοκομειακής νοσηλείας και ως εκ τούτου εισηγήθηκε την συγχώνευση της Χειρουργικής κλινικής με την Ορθοπεδική, είτε στον 2ο όροφο (όπου στεγάζεται η Ορθοπεδική) είτε στον 3ο όροφο (όπου στεγάζεται η Χειρουργική). 

Επιπλέον, σχετικά με την μετακίνηση του ιατρικού προσωπικού ο Διευθυντής του Παθολογικού Τομέα ανέφερε πως οι Παθολογικές κλινικές αδυνατούν να ενισχύσουν τις κλινικές covid, αφού αυτήν την στιγμή δυο ειδικοί ιατροί και τέσσερις ειδικευόμενοι νοσούν από κορωνοϊό. 

Θα πρέπει, επίσης, να ληφθεί υπόψη η κόπωση των παθολόγων ιατρών, που διαχειρίζονται σε καθημερινή βάση πληθώρα περιστατικών, με την υπερέκθεσή τους να αιτιολογεί την αυξημένη νοσηρότητα. 

Το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Τρικάλων, τελικώς, κατά πλειοψηφία έκανε δεκτή την εισήγηση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Στέφ. Τσουρβάκα, πρόταση την οποία καταψήφισε ο Διευθυντής του Παθολογικού Τομέα του ΓΝ Τρικάλων, Στέφ. Μυλωνάς. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με την συγκεκριμένη απόφαση το Νοσοκομείο Τρικάλων αυξάνει τις κλίνες του για την νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό, διαθέτοντας, πλέον, 72, ενώ παραμένουν οι 10 ΜΕΘ αφού δεν υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης νέων.  

trikalaenimerosi.gr