Να δώσουν το καλό παράδειγμα και να εμβολιαστούν κάλεσε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, Γιώργος Πέτρου τους γιατρούς. Σημείωσε ότι είναι ο βασικός τρόπος για να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις των πολιτών.

Πάντως, στο νοσοκομείο Τρικάλων, από τους συνολικά 938 εργαζόμενους, οι 491 εμφανίστηκαν θετικοί στο να εμβολιαστούν. Όμως, 371 εργαζόμενοι, δηλαδή το 39.5% εμφανίζεται επιφυλακτικό για την ώρα. Ενώ 76 είπαν ότι δεν απαντούν ακόμη.

Μιλώντας για αυτά τα ποσοστά, ο κ. Πέτρου σημείωσε ότι δεν είναι το ιατρικό προσωπικό. Αντιθέτως η συντριπτική πλειοψηφία τους, επειδή έχουν δει και αντιμετωπίσει στις μονάδες covid αλλά και ΜΕΘ τον ιο θα κάνουν το εμβόλιο. Οι υπόλοιποι είναι διοικητικό προσωπικό.

Οι επιφυλάξεις, σύμφωνα με τον κ. Πέτρου, δεν αφορούν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Αυτό που προβληματίζει κάποιους είναι η επείγουσα παραγγελία του υπουργείου Υγείας χωρίς να έχει γίνει μια εμπεριστατωμένη ενημέρωση και επιπλέον η τήρηση των σωστών συνθηκών που χρειάζεται το εμβόλιο για να συντηρηθεί.

Αναφερόμενος στις γιορτές, είπε πως κατανοεί την κόπωση των πολιτών. Ωστόσο, στα εορταστικά τραπέζια πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί και με μειωμένη προσέλευση. «Θα θρηνήσουμε θύματα βρισκόμαστε στο πικ της πανδημίας και πρέπει να αποφύγουμε το τρίτο κύμα, το οποίο θα είναι και χειρότερο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

protothema.gr