H αθόρυβη αλλά διαρκής αύξηση των προσφυγικών ροών στα Ελληνικά νησιά και ο φόβος μη εφαρμογής της συμφωνίας περί επαναπροώθησης προσφύγων που βρίσκονται στην χώρα μας, οδηγούν την κυβέρνηση σε αναθεώρηση των μέχρι τώρα σχεδιασμών της επί του θέματος.

Την επερχόμενη στροφή επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στον Ρ/Σ της Αθήνας «στο Κόκκινο». Ο κ. Βίτσας έκανε λόγο για «ανασυγκρότηση των κέντρων φιλοξενίας στην Ηπειρωτική Ελλάδα ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερους πρόσφυγες».  Πέραν αυτού, η κυβέρνηση βλέποντας ότι κάποια από τα νησιά του Αιγαίου ξεπέρασαν κάθε προβλεπόμενο αριθμό προσφύγων με καταστροφικές συνέπειες για την τοπική τους οικονομία, αποφάσισε να μεταφέρει στην Ηπειρωτική χώρα και εκείνους του πρόσφυγες που αναμένουν σε δεύτερο βαθμό την εξέταση ασύλου που έχουν υποβάλει.

Ως εκ τούτου, τα δύο Θεσσαλικά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων σε Λάρισα (Κουτσόχερο) και Τρίκαλα (Ατλάντικ), συγκαταλέγονται αναπόφευκτα σε εκείνα που θα υποχρεωθούν να φιλοξενήσουν περισσότερο κόσμο από ότι σχεδίαζαν μέχρι τώρα…

Κ.Τ.