Επίσκεψη στο Βαλομάνδρι και συνάντηση με τους κατοίκους και την Επιτροπή Αγώνα που έχει συγκροτηθεί στην περιοχή  πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Τρικάλων του ΚΚΕ. Oπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου επικεφαλής της  αντιπροσωπείας ήταν  ο Βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου στην περιοχή Βαλομανδρίου-Φωτάδας, όπως  και σε πολλές περιοχές  του νομού Τρικάλων.
Κατά συζήτηση με τους κατοίκους και την Επιτροπή αγώνα ο Γιώργος Λαμπρούλης έκανε αναφορά στις ευθύνες που έχουν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , καθώς και  η τοπική διοίκηση- Δήμοι & Περιφέρεια- για τις μεγάλες ελλείψεις στην προληπτική προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους (κατοικίες, καλλιέργειες, ζώα, επιχειρήσεις, σταύλοι, αποθήκες κ.α.) από φαινόμενα όπως είναι στην προκριμένη περίπτωση οι πλημμύρες, αλλά και  πυρκαγιές ή σεισμοί.
«Τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν έντονα τώρα οι κάτοικοι του Βαλομανδρίου και της Φωτάδας , ταλαιπωρούν πυκνά συχνά κι άλλες περιοχές του νομού Τρικάλων , είναι έντονα σε πολλούς νομούς ανά την Ελληνική επικράτεια. Αυτό συμβαίνει , γιατί η προληπτική προστασία δεν είναι στις προτεραιότητες κυβερνήσεων και τοπικής διοίκησης .Η έλλειψη έργων πολιτικής προστασίας φαίνεται με τραγικό τρόπο κάθε φορά που εκδηλώνονται τέτοια φαινόμενα(έντονες βροχοπτώσεις-πυρκαγιές-σεισμοί)» ,τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ
Κα συνεχίζοντας ανέφερες πως: « σήμερα η επιστήμη και η τεχνική έχουν τεράστιες δυνατότητες για μελέτες και κατασκευή έργων που θα προλαμβάνουν & θα προστατεύουν τη ζωή και τις περιουσίες του λαού, όμως οι δαπάνες είτε πετσοκόβονται είτε δεν δίνονται καθόλου χρήματα.
Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το δικό σας. Ενώ έχει περάσει ένας μήνας από το πλημμύρισμα της περιοχής -και είμαστε στην αρχή του Φθινοπώρου- δεν έχει πέσει ούτε «τσαπιά». Αποτελεί ντροπή το γεγονός ότι  έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας και δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ ως ενίσχυση στους πληγέντες , ούτε και αποζημιώσεις για την αποκατάσταση των καταστροφών που υπέστησαν.
Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει θέσει τόσο στη Βουλή όσο και στην Τοπική Διοίκηση το θέμα της προληπτικής προστασίας με συγκεκριμένες προτάσεις για να μην μετράμε κάθε φορά θύματα, καταστροφές και απώλειες. Αντίστοιχα έπραξε με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης για τα ζητήματα που προέκυψαν στην περιοχή σας .»
Επίσης, αναφέρθηκε  ότι «πρέπει άμεσα και χωρίς καμιά καθυστέρηση να αποδοθούν αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών από το κράτος είτε αυτές αφορούν κατοικίες, οικιακές συσκευές, επιχειρήσεις, ζώα που πνίγηκαν, ζωοτροφές και καλλιέργειες που καταστράφηκαν και έπαθαν ζημιές. Να απαλαγούν οι πληγέντες κάτοικοι από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ & τις άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις προς το κράτος.»
Κατά τη συνάντηση οι κάτοικοι του Βαλομανδρίου παρέδωσαν στο βουλευτή του ΚΚΕ το ψήφισμα που αποφάσισαν στην πρόσφατη λαϊκή συνέλευση. Ήδη, το συγκεκριμένο ψήφισμα έχει κατατεθεί από το ΚΚΕ ως αναφορά προς το προεδρείο της Βουλής στα πλαίσια των διαδικασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου. Στις επόμενες μέρες, επίσης, το ΚΚΕ θα  επαναφέρει τα προβλήματα στη Βουλή με νέα ερώτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως ανέφερε και ο Γιώργος Λαμπρούλης στη συνάντηση.