Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας θα τιμήσουν την μνήμη των 5 Τρικαλινών  ΕΠΟΝιτών , που απαγχονίστηκαν στις 18 Απρίλη του 1944 από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα  18 Απρίλη 2016, ακριβώς 72 χρόνια μετά, στις 10:30 το πρωί, στον τόπο της θυσίας των 5 ΕΠΟΝιτών, την πλατεία Ρήγα Φεραίου , όπου δεσπόζει και το μνημείο τους.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το χρονικό των δραματικών γεγονότων,  ομιλία εκ μέρους του ΔΣ του παραρτήματος Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και κατάθεση στεφάνων από συλλογικούς φορείς και συγγενείς-απογόνους των θυμάτων.
Επίσης, καλείται κάθε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει  η ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ την Κυριακή 17 Απρίλη , στις 11πμ ,στην πλατεία του Κόκκινου Πύργου Τρικάλων για να τιμηθούν οι αγωνιστές που έπεσαν στο  «μπλόκο» των ναζί κατακτητών στην περιοχή και που οδήγησε στη σύλληψη των 5 ΕΠΟΝιτών.