Με δύο μέρες καθυστέρηση έφτασαν σήμερα το απόγευμα οι πρώτοι Σύροι πρόσφυγες και μετανάστες στο νέο χώρο φιλοξενίας που έχει διαμορφωθεί στην αυλή του πρώην σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ» στην είσοδο της πόλης, επί της εθνικής οδού Τρικάλων-Λάρισας.
Οι πρώτοι 30 πρόσφυγες ήρθαν από χώρο φιλοξενίας στη γειτονική Καρδίτσα, ενώ άλλα 50 άτομα θα φτάσουν στη διάρκεια της ημέρας από τον Σκαραμαγκά. Μια ροή που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Να θυμίσουμε ότι στο χώρο έχουν τοποθετηθεί κοντέινερ χωρητικότητας 6-8 ατόμων με τη Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, να αναλαμβάνει τη σίτιση, την Ελληνική Αστυνομία τη φύλαξη, ενώ στην όσο το δυνατόν καλύτερη διανομή των προσφύγων θα συνδράμουν, όπου απαιτηθεί, ο Δήμος Τρικκαίων, εθελοντές, μέλη κινημάτων και φορέων.


Παρών στη διαδικασία έλευσης ο Ταξίαρχος της ΣΜΥ κ. Γ. Λιάκος, μαζί με τον δημαρχεύοντα Τρικκαίων κ. Χρήστο Αναστασίου, επέβλεπε κάθε τι. Ταυτοχρόνως, βρίσκονταν στον χώρο δυνάμεις της Α.Δ. Τρικάλων, με επικεφαλής τον αναπληρωτή αστυνομικό διευθυντή Τρικάλων, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γ. Σπηλιόπουλο.
Κατά την έλευση των προσφύγων υπήρχε μέριμνα για όλα και πλήρης οργάνωση. Συνεργεία ταυτοποίησης κατέγραφαν τα ήδη γνωστά ονοματεπώνυμα των προσφύγων, ακολουθούσε ιατρική πιστοποίηση και στη συνέχεια μοιράζονταν κρεβάτια. Ακολουθούσε η μετάβαση των οικογενειών στους διαμορφωμένους οικίσκους στον χώρο της αυλής του τέως σούπερ μάρκετ, στην είσοδο της πόλης. Το προσωπικό του στρατού συνεπικουρούνταν στην καταγραφή και από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.