Στα Τρίκαλα έφτασε σήμερα το απόγευμα η Αμάλ, η κούκλα σύμβολο των παιδιών προσφύγων που στα αραβικά σημαίνει «ελπίδα».

Στη διαδρομή της στο κέντρο της πόλης εκατοντάδες παιδιά τη συνόδευσαν με μηνύματα κατά του ρατσισμού και υπέρ της αλληλεγγύης και της ελπίδας.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου σε μήνυμά του στα social media δηλώνει περήφανος για τη στάση που κράτησε στο προσφυγικό ζήτημα.

Αναλυτικά:

Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία είμαι περήφανος ως Τρικαλινός. Η ιστορία της πόλης, ο πολιτισμός, η μουσική και ο αθλητισμός, το άνοιγμα στην τεχνολογία, η εξωστρέφεια που επιδεικνύουμε.

Κανένα από όλα τα παραπάνω δε το συγκρίνω με το πόσο ανοιχτή κοινωνία είμαστε, με το ότι από το 2016 κλείσαμε τα αφτιά στη μισαλλοδοξία, τον σκοταδισμού, το φασισμό.
Είμαι περήφανος που από το 2016, βοηθήσαμε πάνω από 3.500 ανθρώπους που πέρασαν από τα Τρίκαλα, να βρουν και προσωρινά μία στέγη, τροφή, ελπίδα, σαν την Αμάλ.

Και το πιο σημαντικό, τα 2.200 ήταν παιδιά.

Παιδιά ρε, που κάποιοι πρόσφατα φοβήθηκαν πως μία μαριονέτα με τη μορφή παιδιού (ναι δεν έμοιαζε στην Μπάρμπι…) θα τους κάνει λιγότερο Χριστιανούς.

Αλήθεια, αν σήμερα ο Χριστός ζούσε, πού θα ήταν; Θα ήταν εδώ μαζί μας να βοηθήσει τους κατατρεγμένους της γης, να πάρει την Αμάλ από το χέρι ή θα τους έδιωχνε μακριά, ταμπουρωμένος πίσω από θρησκευτικές ή πολιτικές ιδεοληψίες;

Δώστε ρε χώρο στην αγάπη!

Αμάλ, καλωσήλθες στην άλλη Ελλάδα και τα Τρίκαλα, στην πραγματική Ελλάδα της αγάπης, της προσφυγιάς, της κατανόησης. Στην Ελλάδα που σήκωσε υπέρμετρο βάρος της προσφυγικής κρίσης σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά άντεξε,

στην Ελλάδα του φωτός,

στην Ελλάδα που συνεχίζει να λάμπει μέσα από τα μάτια των παιδιών, παιδιών σαν και εσένα, μικρών, υπέροχων, πανέμορφων παιδιών, που ήρθαν να σε υποδεχτούν.

Στο δρόμο σου για την Ευρώπη και τους γονείς σου, η αγάπη μας θα σε συντροφεύει."

Δείτε την ανάρτηση: