Η σφοδρότητα των χιονοπτώσεων της κακοκαιρίας "Ελπίς", που σαρώνει κυρίως την Αττική, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στην κυκλοφορία των τρένων.

Λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού στο σιδηροδρομικό δίκτυο οι αμαξοστοιχίες αδυνατούν να φτάσουν στον τελικό προορισμό που είναι η Αθήνα, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία ωρών των επιβατών τους. 

Όπως έγινε γνωστό λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η αμαξοστοιχία 885 από Καλαμπάκα προς Αθήνα δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία της και οι 39 επιβάτες της θα διανυκτερεύσουν στην Λαμία.  

Πρόκειται για το απογευματινό δρομολόγιο από Καλαμπάκα και Τρίκαλα προς Αθήνα, που φτάνει στην πρωτεύουσα στις 9:30 το βράδυ. Ωστόσο, λόγω της κακοκαιρίας ακινητοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Λειανοκλάδι και τελικώς οι επιβάτες της μεταφέρονται στην Λαμία για την διανυκτέρευσή τους.  

Παρόμοια ταλαιπωρία βιώνουν και οι επιβάτες 3 αμαξοστοιχιών Intercity, των δρομολογίων Θεσσαλονίκης - Αθήνας, που αναμένεται να φτάσουν στην πρωτεύουσα όταν η γραμμή θα είναι ασφαλής, ενώ μία από αυτές επιστρέφει στην Λάρισα για την διανυκτέρευση των 150 επιβατών της. 

Το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας I/C 54, που κινούταν από την Αθήνα με κατεύθυνση στη Θεσσαλονίκη, πλησίον του σταθμού Λιβαδειάς.

Στην προσπάθεια ρυμούλκησης της αμαξοστοιχίας υπήρξε μικρή πρόσκρουση με τη μηχανή ρυμούλκησης λόγω της ολισθηρότητας της γραμμής, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ελαφρά τραυματίες (οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν 6 άτομα). Ανάμεσα στους επιβάτες του τρένου ήταν και αρκετοί από την πόλη της Λάρισας. 

Η αμαξοστοιχία εν τέλη τέθηκε σε κίνηση προς το σταθμό της Δαύλειας, όπου περίμεναν ασθενοφόρα για να παρέχουν τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες και να μεταφέρουν όποιους ασθενείς χρειαστεί στο νοσοκομείο.

Οι υπόλοιποι επιβάτες θα μεταφερθούν για διανυκτέρευση στη Λαμία και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

trikalaenimerosi.gr