Ο Ποδηλατικός σύλλογος Τρικάλων, εκτός από την αγωνιστική ποδηλατική του δραστηριότητα, υποστηρίζει με διάφορες δράσεις του τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ορθή κυκλοφοριακή αγωγή από τις ηλικίες του δημοτικού.
Ο Ποδηλατικός σύλλογος Τρικάλων είναι υπέρ της ασφαλούς μετακίνησης των παιδιών της πόλης μας, άρα και υπέρ της κατασκευής του συγκεκριμένου ποδηλατοδρόμου. Με ιδιαίτερη απογοήτευση όμως παρατηρούμε ότι  για άλλη μια φορά ως κοινωνία αδυνατούμε να προτάξουμε το ιδεώδες και να παραμερίσουμε τις μικρότητες μας. Αδυνατούμε δηλαδή να παραχωρήσουμε ορισμένες θέσεις parking και τρομοκρατούμαστε μη τυχόν και μειωθεί ο τζίρος των μαγαζιών μας! Οι δείκτες φυσικά των ατυχημάτων και των νεκρών στους δρόμους δεν μας συγκινούν και ούτε μπορούμε να αντιληφθούμε, ότι σχετίζονται με την ανύπαρκτη κυκλοφοριακή αγωγή μας.
Γιατί άλλωστε να έχουνε σχέση όλα αυτά μεταξύ τους; Αν υποθέσουμε λοιπόν, ότι ένα παιδί μεγαλώνει σε μία ιδανική πόλη , όπου μπορεί από την ηλικία των 10 χρονών τουλάχιστον, να μετακινείται μόνο του και προπάντων ασφαλές στις καθημερινές του δραστηριότητες (σχολείο, φροντιστήριο, βόλτα, αθλητικές δραστηριότητες) χωρίς ν’αντιμετωπίζει τη βαρβαρότητα των ενηλίκων (που αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα, που παρκάρουν όπου βρουν, που εν ολίγοις οδηγούν λες και βρίσκονται στην αυλή του σπιτιού τους),αυτό το παιδί λοιπόν, αύριο δεν θα έχει καμία σχέση, όσον αφορά τη συμπεριφορά του ως οδηγός μ΄αυτό που είμαστε σήμερα οι νεοέλληνες. Όταν λοιπόν αδυνατούμε ως κοινωνία να γίνουμε πρότυπα για τα παιδία μας, είμαστε άξιοι της μοίρας μας και ο τζίρος των μαγαζιών μας, δυστυχώς δεν θα μπορεί να καλύψει αυτά τα τεράστια κενά.
Χωρίς καμία διάθεση υποστήριξης του σημερινού δημάρχου της πόλης. Ούτως ή άλλως θα είμαστε στο πλευρό οποιουδήποτε θα τολμήσει να δώσει το συγκεκριμένο έργο(με τις απαραίτητες φυσικά προϋποθέσεις) στη διάθεση των Τρικαλινών δημοτών και πάνω απ’ όλα στα παιδιά μας!
Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι η ασφαλής και ελεύθερη μετακίνηση των παιδιών της πόλης ισούται με  πολιτισμό, ορθή κυκλοφοριακή αγωγή στην πράξη και μείωση των τροχαίων θανατηφόρων ατυχημάτων!