Όλοι οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων υποχρεούνται μια φορά το χρόνο, χωρίς άλλη ειδοποίηση να προσέρχονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Τρικκαίων για να δηλώσουν την αυτοπρόσωπη παρουσία τους ώστε να καταγραφούν.
Οι δικαιούχοι αυτών των επιδομάτων (Τετραπληγικών-Παραπληγικών, Β.Ν.K., Απροστάτευτων Παιδιών, Βαριάς και Απόλυτης Αναπηρίας, Χανσενικών, Κίνησης, Τυφλότητας, Κωφών-Βαρήκοων Ατόμων, Ομογενών, και Αιματολογικών Νοσημάτων) του νομού Τρικάλων πρέπει να παραστούν υποχρεωτικά στην υπηρεσία που βρίσκεται  στην οδό Ιακωβάκη 5 και Μιαούλη, με τα εξής δικαιολογητικά: α) την ταυτότητά τους ή άλλο σχετικό έγγραφο και β)  αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας οικ. έτους 2016, κατά το χρονικό διάστημα από 01-6-2016 έως 31-8-2016 και τις εργάσιμες ημέρες από  8.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ., προκειμένου να απογραφούν.
Σε περίπτωση αδυναμίας μετακίνησης ή άλλου κωλύματος, πρέπει να προσέλθει στην αρμόδια υπηρεσία  ο νόμιμος εκπρόσωπος ή εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος του δικαιούχου, έχοντας μαζί του τα ανωτέρω δικαιολογητικά του δικαιούχου. Σε περίπτωση μη προσέλευσής  τους, οι δικαιούχοι δεν θα λαμβάνουν το επίδομα το οποίο έπαιρναν μέχρι σήμερα.