Εν αναμονή της ιατροδικαστικής έκθεσης που σήμερα πρόκειται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου της 16χρονης κοπέλας, που βρέθηκε νεκρή το πρωί της Τετάρτης στον λόφο του Προφήτη Ηλία, η αστυνομία εξετάζει τόσο το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας όσο και εκείνο της εγκληματικής ενέργειας. 

Για καταθέσεις κλήθηκαν ο 26χρονος αστυνομικός που συναντήθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης με την άτυχη κοπέλα, καθώς και η δίδυμη αδελφή της όπως και η ξαδέλφη της που συνόδευσε την Μαρία μέχρι την κεντρική πλατεία των Τρικάλων, όπου συνάντησε τον νεαρό αστυνομικό μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του. 

Ωστόσο, κανένα σημαντικό νέο δεν προέκυψε από αυτά που κατέθεσε ο 26χρονος, υποστηρίζοντας πως όταν έφυγε από το σημείο της συνάντησής τους η κοπέλα έδειχνε να είναι καλά και για τον θάνατό της έμαθε την επόμενη το πρωί από τα Μ.Μ.Ε. 

Η αδελφή της 16χρονης κατά την διαδικασία της κατάθεσής της στους αστυνομικούς αναγνώρισε σε βίντεο που είδε την αδελφή της να βγαίνει από το αυτοκίνητο του αστυνομικού και να κατευθύνεται μόνη της προς τον λόφο του Προφήτη Ηλία. 

Καθώς οι γονείς του 16χρονου κοριτσιού υποστηρίζουν πως εμπλέκεται και τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση του θανάτου του, οι αρχές αναμένεται να εξετάσουν τις τηλεφωνικές συνομιλίες της 16χρονης κοπέλας το μοιραίο βράδυ. 

Μάλιστα, όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Σαμαρτζής, για την κοπέλα μετά την συνάντησή της με τον νεαρό αστυνομικό «συμμαθητές της που την είδαν δήλωσαν ότι ήταν σε καλή κατάσταση, χαρούμενη. Μετά παρουσίασε μεταπτώσεις στη συμπεριφορά, έδειχνε φοβισμένη, κάτι μεσολάβησε, είναι όλα προς διερεύνηση».

Επιπλέον, για τις εξελίξεις γύρω από το θρίλερ του θανάτου της 16χρονης Μαρίας ανέφερε πως «η οικογένεια υπομένει το ότι δεν μπορεί να θάψει το παιδί της και δεν έχει μάθει ακόμη και τα ακριβή αίτια του θανάτου. Έρχονται σωρηδόν πληροφορίες για τα δεδομένα. 

Μέχρι αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα, πιθανώς να εμπλέκονται και τρίτα πρόσωπα. Καταλυτικής σημασίας θα είναι και η νεκροψία - νεκροτομή που θα διενεργηθεί και θα ρίξει “φως” στα αίτια του θανάτου». 

Αναφορικά με το αν υπάρχουν στοιχεία που να παραπέμπουν σε εγκληματική πράξη, ο κ. Σαμαρτζής σημείωσε ότι «υπάρχουν ενδείξεις. Έχουμε ζητήσει από τον δικό μας τεχνικό σύμβουλο να διενεργήσει έρευνα και για σωματικά υγρά ώστε να διακριβωθεί αν υπήρξε σωματική επαφή. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. 

Είναι παρακινδυνευμένο να στοχοποιήσουμε κάποιον άνθρωπο, όμως και από την άλλη πλευρά οι έρευνες θα πρέπει να κατευθυνθούν σε όλους τους εμπλεκόμενους της υπόθεσης».

Τέλος, σχετικά με την γνωριμία του κοριτσιού με τον 26χρονο αστυνομικό, ο Δ. Σαμαρτζής ανέφερε πως «η οικογένεια δεν γνώριζε την ύπαρξη κάποιας σχέσης με το συγκεκριμένο άτομο. Και είναι άδικο να το υποδείξουμε. Η 16χρονη δεν είχε εκδηλώσει συμπεριφορά που να δικαιολογεί αυτοκτονία».

trikalaenimerosi.gr, με πληροφορίες από megatv.com