Tο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων για 14η συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με το Safer Internet, είναι Πρεσβευτής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2017,  προκειμένου να συνεχίσει την προσπάθεια της ανάδειξης της σπουδαιότητας ασφαλούς χρήσης και πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και της επισήμανσης των κινδύνων που κρύβονται σε αυτό. Στο πλαίσιο του εορτασμού υλοποιήθηκε μεταξύ άλλων και εκδήλωση για τους γονείς των μαθητών/τριών του σχολείου.
Το Σχολείο μετά από συνεννόηση με το Σύλλογο Γονέων, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και  το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάλεσε τους γονείς να ενημερωθούν για τον θαυμαστό κόσμο του Διαδικτύου αλλά και τις παγίδες που κρύβει ιδιαίτερα για τους νεαρούς χρήστες.
Η παρουσίαση έγινε στο Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου από τον κ. Λεωνίδα Μποντίλα, υπεύθυνο ΚΕΠΛΗΝΕΤ ν. Τρικάλων.
Οι γονείς μεταξύ άλλων  είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς να εντοπίζουν καταστάσεις εθισμού των παιδιών τους στο Διαδίκτυο και πώς να τους βοηθούν να τις αποφεύγουν. Τονίστηκε στην εκδήλωση πως οι μαθητές/τριες αλλά και οι γονείς τους πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι για την ασφαλή χρήση τόσο του Διαδικτύου όσο και του κινητού τηλεφώνου.
«Όπως κάθε νόμισμα έχει δυο πλευρές, έτσι και το Διαδίκτυο: Μπορεί να είναι μέσο ανάπτυξης και υπέρβασης δυσκολιών και διάχυσης της γνώσης, αλλά μπορεί να γίνει και μέσο απομόνωσης και κινδύνων. Θα έλεγε κανείς ότι το να μην προσέχουμε χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, είναι σαν να οδηγούμε σε καλούς δρόμους, χωρίς να τηρούμε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.» , υπογράμμισε ο κ. Μποντίλας
Τέλος τονίστηκε πως υπάρχει και η συμβουλευτική γραμμή βοήθειας, Ηelp-line (2106007686), όπου εξειδικευμένοι ψυχολόγοι παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου. Η γραμμή απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και τις οικογένειες τους.
Για περισσότερα επισκεφθείτε τη σελίδα: http://www.saferinternet.gr/