Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Ζιάκα και τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Κώστα Ούτρα, περιόδευσε στην μακρινή Πύρρα όπου εκεί τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πύρρας κ. Απόστολος Γιώτας, όπου του επιφυλάχτηκε και η θερμή υποδοχή από τους κατοίκους του χωριού.

Κατόπιν με πεζοπορία σε μικρή απόσταση από το χωριό συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο Απόστολο Γιώτα και από αρκετούς χωριανούς, έφθασαν στον συνοικισμό (Κάτω Μαχαλά) σε ένα υπέροχο ειδυλλιακό τοπίο, όπου εκεί γεύτηκε τα νόστιμα σουβλάκια και το ντόπιο τσίπουρο που τα πρόσφεραν οι διοργανωτές μια «Παρέα Πυρριωτών», ενώ συγχρόνως η ζωντανή δημοτική ορχήστρα έπαιζε επιτραπέζια παραδοσιακά τραγούδια και όχι μόνο του τόπου μας.

Μετά από την μικρή αυτή γιορτή όλοι μαζί με τα με τα μουσικά όργανα να προηγούνται παίζοντας τραγούδια της Ελληνικής δημοτικής μας παράδοσης, μετέβησαν ξανά στην πλατεία του Χωριού όπου εκεί ήταν στρωμένο ένα πλούσιο παραδοσιακό τραπέζι με πλούσια εδέσματα και κρασί, μια φιλοξενία που προσφέρθηκε στον Δήμαρχο Κώστα Μαράβα, αλλά και στους συνδαιτυμόνες της παρέας.

Το έθιμο του Νυφοπάζαρου του χωριού Πύρρα, χρονολογείται εδώ και αρκετά χρόνια και είναι μια παρωδία του Βλάχικου Γάμου με σατιρικό περιεχόμενο, και συμμετέχουν μόνο «Άνδρες» .. Το έθιμο του Νυφοπάζαρου διαρκεί δύο ημέρες και ξεκινά Ανήμερα της Αγίας Παρασκευής και τελειώνει την επομένη.

Να τονίσουμε ότι η Πύρρα θεωρείται το παλιότερο χωριό του Ασπροποτάμου.

Στην πλατεία του Χωριού εξελίχθηκε το πολιτιστικό δρώμενο όπου στήθηκε ένα λαϊκό γλέντι υπό τον ήχο ζωντανής δημοτικής ορχήστρας.

Στον σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος Κάστας Μαράβας καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους τους ευχήθηκε χρόνια Πολλά και τους συνεχάρη για την εκδήλωση που διατηρεί την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

«ΤΟ ΝΥΦΟΠΑΖΑΡΟ» συνεχίστηκε και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όπου όλοι οι συμμετέχοντες μόνο «ΑΝΔΡΕΣ», (Γαμπρός –Νύφη Πεθερός Πεθερά), θα πήγαιναν στο σπίτι του Προέδρου, όπου θα φορούσαν τις κατάλληλες ενδυμασίες για να παρουσιάσουν το έθιμο στην πλατεία του Χωριού με πολύ χορό και τραγούδια.