Το Δεκέμβριο του 2023 ανακοινώθηκε η κατάταξη των πανεπιστημίων στο χώρο της αθλητικής επιστήμης (Sport Science) από τον οργανισμό ARWU (Shanghai’s Global Ranking of Sport Science Schools and Departments 2023).

Σύμφωνα με αυτό το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνεχίζοντας την καλή παράδοση των προηγούμενων ετών, βρίσκεται στις θέσεις 101-150 παγκοσμίως και το πρώτο στην Ελλάδα με βάση την ερευνητική δραστηριότητα, τις δημοσιεύσεις σε ποιοτικά περιοδικά και την απήχηση ή αναγνωρισιμότητα του ερευνητικού του έργου διεθνώς, καθώς και το βαθμό διεθνών συνεργασιών (http://www.shanghairanking.com/rankings/grsssd/2023?fbclid=IwAR1Xoa9Pdvt...).

Η κατάταξη αυτή αναδεικνύει ότι το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παραμένει σταθερά σε αυτή τη θέση επί 7 έτη και ανταγωνίζεται επάξια πολυπληθέστερα Τμήματα του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού.

Σημειώνεται τέλος ότι η λίστα της Σαγκάης δεν λαμβάνει υπόψη τον αριθμό μελών ΔΕΠ αλλά το συνολικό έργο από κάθε ίδρυμα, χρησιμοποιώντας το πανεπιστήμιο ως μονάδα ανάλυσης, που περιλαμβάνει είτε αθλητικό πανεπιστήμιο (π.χ. Νορβηγίας, Γερμανικό της Κολωνίας, κτλ.) είτε μία ή περισσότερες μονάδες αθλητικής επιστήμης (π.χ. τα ΤΕΦΑΑ Σερρών και Θεσσαλονίκης ενιαία ως ΑΠΘ) του κάθε πανεπιστημίου.

esos.gr