Για τέταρτη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιαλείας με την συνεργασία του Δήμου Πύλης, οργάνωσε με επιτυχία τα  «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΑ» που έλαβαν χώρα στον χώρο του Μουσείου και του Δημοτικού Σχολείου Πιαλείας, το Σάββατο 18 Ιουνίου παρουσία αρκετού κόσμου. Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:
Την εκδήλωση παρουσίασε η Γραμματέας του Συλλόγου κ. Γεωργία Νικάκη που κατά αρχάς χαιρέτισε και καλωσόρισε τους  επισήμους και τους παρευρισκόμενους, ευχαριστώντας για την παρουσία τους και αμέσως κάλεσε στο βήμα τον δήμαρχο Πύλης Κωνσταντίνο Μαράβα για να κηρύξει την έναρξη του Συνεδρίου.
Ο δήμαρχος  στην ομιλία του καλωσόρισε όλους στον χώρο του Ασκληπιού στα ριζά του Κόζιακα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Είμαι  χαρούμενος που βρίσκομαι στον χώρο του Μουσείου της Πιαλείας, που σαν δήμαρχος παλαιότερα είχα την τύχη να σχεδιάσουμε και να το φέρουμε σε πέρας αυτό το στολίδι της παράδοσης.
Θέλω να ευχαριστήσω τους κατοίκους της Πιαλείας τους Συλλόγους  της Τ.Κ. Πιαλείας που μέσα σε δύσκολες και ομιχλώδεις ημέρες της κρίσης σηκώνουν ψηλά  την σημαία του Πολιτισμού, της Ιστορίας και της παράδοσης.
Σαν Δήμος θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αναπτυχθεί ο εσωτερικός –Φαρμακευτικός Τουρισμός, προκειμένου να αναδειχθεί η περιοχή μέσα από σχετικές παρεμβάσεις.
Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου κ. Δημήτρη Παπαγιανόπουλου ο οποίος και αυτός με την σειρά του καλωσόρισε τους επισήμους και τον κόσμο, αναφέρθηκε εν ολίγοις στον Ασκληπιό τονίζοντας ότι αποτελεί μια από τις σημαντικότερες θεραπευτικές μορφές της Ελληνικής  μυθολογίας και υπήρξε από τους πλέον αγαπητούς  θεούς των προγόνων μας.
Η αρχαία σοφία συνέχισε ο κ. Παπαγιανόπουλος μιλάει για  τον αληθινό  γιατρό  που αντλεί την θεραπευτική δύναμη και γνώσει από τους πνευματικούς κόσμους, για να προσφέρει οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη. Πάντα μέσα από την φύση που είναι ένας υπηρέτης ακολουθώντας την θέληση της.
Τελειώνοντας ο Πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε τις προτάσεις όπως την χάραξη μονοπατιών του Ασκληπιού, την αξιοποίηση του «Φαρμακοτριβείο» στο Παλαιόκαστρο. Την  θεσμοθέτηση εκδηλώσεων «Ασκληπιείων» στην Πιαλεία.


Στην συνέχεια έλαβαν τον λόγο οι σύνεδροι ομιλητές που μίλησαν διεξοδικά για θέματα υγείας, που έχον σχέση με τον άνθρωπο αλλά και την φύση που μας δίνει απλόχερα τα αγαθά της, που δεν είναι τίποτε άλλο από θαυματουργά της βότανα.
Με πρώτα τον γιατρό κ. Χρήστο Γκίμτσα, τον κ. Βασίλειο Τσιούτσια  φαρμακοποιό και τον κ. Μοράκη Γρ. Γεωπόνο.
Ακολούθησε η αναπαράσταση της ζωής του Ασκληπιού  από νέους και νέες της Πιαλείας, ακούστηκαν απαγγελίες ποιημάτων, ενώ στον χώρο της εκδήλωσης εμφανίστηκαν οι λαμπαδηδρόμοι υπό τον ήχο τυμπανιστή δίνοντας μια ξεχωριστή ομορφιά ταξιδεύοντας στο βάθος της χρυσής Ελληνικής παράδοσης.
Εμφανίστηκε και το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάρχης «ΣΑΛΑΒΡΙΑ»  που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλισσας κ. Ελένης Καμήτα.
Παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Νίκος Λεμονάς , ο βουλευτής Τρικάλων κ. Χρήστος Σιμορέλης, ο Αιδεσιμότατος Πατέρας Φώτιος Κωτούλας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Άρης Τζάνης, κ. Παύλος Μπόμπορας, κ. Κων/νος Μπαλατσούκας, ο πολιτευτής κ. Αθανάσιος Λιούτας, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Φήκης κ. Αθανάσιος Λιούτας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Κωστάκης, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρκκαίων κ. Ελένη Πούλιου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτριος Καλαντζής, ο Π.Σ. κ. Κολίτσας, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Πύλης κ. Βασίλειος Πανάγος, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Απόστολος Σπαθής.