Στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να εφαρμοστεί το νομοσχέδιο για τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (Μ.ΣΥ.ΦΑ.) που ψηφίστηκε στο τέλος Μαρτίου. Ο στόχος όμως της μείωσης στην τιμή των σκευασμάτων δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται. Σύμφωνα με δηλώσεις, στο στούντιο Τρικάλων της ΕΡΤ, του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων Νίκου Μάνου υπάρχει φαρμακευτικό σκεύασμα, το οποίο έχει αρχίσει να διατίθεται σε πολυκαταστήματα και με πρόσχημα την αλλαγή στην συσκευασία, η τιμή του αυξήθηκε. «Άλλαξε το καπάκι – σημείωσε χαρακτηριστικά – από μία ευρείας κατανάλωσης αλοιφή και από 4,5 ευρώ περίπου, η τιμή της ξεπέρασε τα 6 ευρώ!».
Επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική της στο θέμα του φαρμάκου επαναλαμβάνοντας ότι και τα ΜΗΣΥΦΑ είναι φάρμακα και συνεπώς έχουν παρενέργειες, οπότε με τη διάθεσή τους στα σούπερ μάρκετ, οι καταναλωτές δεν θα ενημερώνονται και αυτό είναι προφανές ότι εγκυμονεί κινδύνους.
Πάγια η θέση αυτή των φαρμακοποιών εδώ και καιρό, αλλά να δούμε και τι θα συμβεί στην πράξη όταν αρχίσουν μαζικά οι πωλήσεις και ο ανταγωνισμός στα σούπερ μάρκετ…
Τ.Π.