Δάνεια μέσω της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας θα δώσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) με βάση τη συμφωνία που υπεγράφη στο πλαίσιο του προγράμματος Απασχόλησης και Κοινωνικής Καινοτομίας (EaSI) της ΕΕ.
Η συμφωνία εγγυήσεων με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, μοναδική στο είδος της για συνεταιριστική Τράπεζα, θα καλύψει χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους 5 εκατ. ευρώ για περισσότερες από 300 μικροδανειλήπτες (25.000 ευρώ ανάλυση δάνειο) κυρίως γεωργούς, νέους ανέργους δανειολήπτες, συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της «πράσινης» οικονομίας. Σημειώνεται πως το καθεστώς εγγυήσεων EaSI δρομολογήθηκε στα τέλη Ιουνίου του 2015 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τελεί υπό τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.
Ο γενικός διευθυντής του ΕΤΕ κ. Pier Luigi Gilibert δήλωσε: «Οι εγγυήσεις από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας όχι μόνο θα βοηθήσουν την Τράπεζα να παράσχει περισσότερη χρηματοδότηση σε Έλληνες μικροεπιχειρηματίες αλλά και συμπληρωματικές υπηρεσίες που περιλαμβάνουν καθοδήγηση και δικτύωση, οι οποίες θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν.».
Μπράβο στους γείτονες...
Κ.Τ.