Η εικόνα ανέβηκε στο προφίλ του δημοσιογράφου Νίκου Χασαπόπουλου στο Facebook. Δείχνει τη βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά να παρακολουθεί με χαρακτηριστική άνεση (σ.σ.: που θυμίζει άραγμα σε κατάστρωμα πλοίου) την συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής για τις περιφέρειες.
Είναι προφανές ότι όσοι βρίσκουν την εικόνα αγενή δεν έχουν συλλάβει το πραγματικό της νόημα. Γιατί η Αννα Βαγενά, δεν βάζει τα πόδια επάνω στην καρέκλα κλεφτά, με ενοχές. Τα βάζει επειδή μπορεί. Με την άνεση της εξουσίας και με τη φυσικότητα που διακρίνει εκείνους που έχουν κατακτήσει τα ανάκτορα και ποδοπατούν με τα τσόκαρά τους τα σύμβολα του παλιού καθεστώτος.
Εξάλλου, τα πόδια επάνω στην καρέκλα δίνουν ένα μήνυμα οικειότητας. Μια αίσθηση κοινόβιου. Ενα στυλ «όλοι δικοί μας είμαστε». Οπότε δεν έχει σημασία αν κάποιος καθίσει στη συνέχεια επάνω στα ίχνη από τις σόλες σου γιατί στα κοινόβια αυτές οι μπουρζουάδικες λεπτομέρειες δεν έχουν θέση.
Αστεία λεπτομέρεια: Το κασετόφωνο πίσω από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Που κατά πάσα πιθανότητα είναι το ίδιο με το οποίο είχε ανέβει στο βήμα της Βουλής. Και μάλλον το έχει πάντα μαζί της γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν θα χρειαστεί, οπότε καλύτερα να είναι πάντα εύκαιρο...