Δεν φείδεται επαίνων για τον δήμαρχο Τρικάλων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ο δημοσιογράφος Σταύρος Τζίμας που του πήρε μια ολοσέλιδη συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής. "Η νοοτροπία κάνει μια πόλη έξυπνη και όχι οι αισθητήρες και τα καλώδια", λέει ο Δημήτρης Παπαστεργίου και αφηγείται ωραίες ιστορίες για το πως η πόλη έφτασε μέχρι εδώ, πλέκοντας μάλιστα το εγκώμιο σε Ταμήλο και Λάππα.

To καλύτερο όμως είναι ένα παραλειπόμενο από την εποχή των λεωφορείων χωρίς οδηγό, τα οποία ο κόσμος τον πρώτο καιρό υποδέχτηκε ακόμα και με φόβο:

«Eχω μια ωραία ιστορία που τη θυμάμαι και γελάω. Θελήσαμε να συνδυάσουμε τον πολιτισμό μας, τη μουσική μας παράδοση με την τεχνολογία. Στα έξι λεωφορεία δώσαμε τα ονόματα έξι μεγάλων Τρικαλινών της μουσικής, των Τσιτσάνη, Βίρβου, Καλδάρα, Σαμολαδά, Μητροπάνου, Κολοκοτρώνη. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο, στη διαδρομή οι επιβάτες να ακούν και τραγούδια των αντίστοιχων δημιουργών. Πρώτη μέρα στο λεωφορείο του Μητροπάνου: υπήρχε ο φόβος λόγω του ότι δεν είχε οδηγό και ταυτόχρονα από τα μεγάφωνα του λεωφορείου ακουγόταν το τραγούδι “Ο Χάρος βγήκε παγανιά”. Υπήρξε αναστάτωση. Με παίρνει έντρομος ο συντονιστής και μου λέει: “Δήμαρχε, τι κάνουμε, έχουν πανικοβληθεί με αυτό το τραγούδι”. Του λέω “κόψ’ το και συνεχίζουμε”! Μια και ο λόγος για τον Τσιτσάνη, σύντομα θα εγκαινιαστεί το μουσείο του, στις παλιές φυλακές Τρικάλων, τις οποίες μετατρέψαμε σε χώρο πολιτισμού»...

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr