Ο Σχορετσανίτης Στέφανος του Αποστόλου γεννήθηκε στο Μοσχόφυτο του Δήμου Πύλης όπου και διαμένει. Είναι παντρεμένος με την Λαμπρινή Σχορετσανιτη και πατέρας τριών παιδιών.

Με αξιοζήλευτη αυτοδιοικητική πορεία για τον τόπο του, αφού τον υπηρέτησε από τη θέση του Αντιπροέδρου και του Τοπικού Συμβούλου.

Ο Σχορετσανίτης Στέφανος σημειώνει… «ο τόπος μου είναι ένα κομμάτι της ζωής μου που το κουβαλάω συνέχεια μέσα μου. Η επιθυμία μου για να είμαι χρήσιμος στους συγχωριανούς παραμένει ανεξάντλητη και βρήκε ευκαιρία έκφρασης με τη συμμετοχή μου στο συνδυασμό ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ του Δημάρχου Κώστα Μαράβα. Επειδή η λύση των προβλημάτων απαιτεί τους δοκιμασμένους και επιτυχημένους».

Ο Κώστας Μαράβας δήλωσε… «ο Σχορετσανίτης Στέφανος αγαπάει το Μοσχόφυτο όσο λίγοι. Με αυτοδιοικητικά «ένσημα» που επιβεβαιώνουν τη σταθερή επιθυμία του να προσφέρει. Γνωρίζει και ξέρει να δρομολογεί τις καλύτερες λύσεις προς όφελος του συνόλου, γιατί η πείρα και παραστάσεις του τον καθιστούν αποτελεσματικό. Τον καλωσορίζω και του εύχομαι καλή δύναμη».