Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδρομή του Συλλόγου Πολιτικών συνταξιούχων(Δημοσίων Υπαλλήλων) Τρικάλων που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Ιουλίου σε Κόρινθο και Επίδαυρο με κύριο στόχο την παρακολούθηση της παράστασης ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου. Ήταν ένα διήμερο μεστό σε εμπειρίες για όλα τα άτομα ,μέλη και μη του Συλλόγου ,που πήραν μέρος στην εκδρομή .

Άγιος Κωνσταντίνος ,Λουτράκι, Κόρινθος , ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ , Ναύπλιο την πρώτη ημέρα ,και Ισθμός Κορίνθου και Χαλκίδα τη δεύτερη ημέρα αποτέλεσαν την αφορμή να γνωρίσουμε την ιστορία των περιοχών αυτών και να απολαύσουμε την ομορφιά τους.

Αλλά αυτό που θα μείνει στη μνήμη μας για πάντα είναι η παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Οι θεατές γέμισαν ασφυκτικά το Σάββατο,8 Ιουλίου, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στην παράσταση του Εθνικού με τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη και σκηνοθέτιδα την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου Κατερίνα Ευαγγελάτου.

Το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου μεταμορφώθηκε σε ένα βαλτώδες τοπίο, με φυτά και νερό, που αντανακλούσε την ερημιά της ανθρώπινης ύπαρξης, αποτελώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει παράλληλα σε ένα Video Wall που είχε προσαρμοστεί στο σκηνικό, την προβολή ζωντανών λήψεων από την ίδια παράσταση, καθώς και αυτοφωτογράφιση (selfie) της Αφροδίτης, η οποία ήταν και εικονολήπτρια (καμεραμάν). Η παρέμβαση αυτή δημιούργησε μια ιδιαίτερη αλληλεπίδραση μεταξύ του κοινού και της παράστασης, καθηλώνοντας τους θεατές στο κοίλον του ιστορικού αυτού Θεάτρου.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου αποφάσισε να παραστήσει το άγριο σύμπαν του έργου του Ευριπίδη, βλέποντάς το ως έναν σύγχρονο εφιάλτη μέσα σε μένα ποιητικό σκηνικό. Τα πρόσωπα της αρχαίας τραγωδίας απογυμνώθηκαν, μεταφέροντας την έκρηξη, τον πόθο, τη λαγνεία αλλά και την αγνότητα του ανθρώπινου γένους.

Η πρεμιέρα του “Ιππόλυτου” στην Επίδαυρο με το Εθνικό Θέατρο, αποδείχθηκε μια ανεπανάληπτη θεατρική εμπειρία για όλους μας, είτε βλέπαμε για πρώτη φορά παράσταση στον ιερό αυτό χώρο είτε είχαμε παρακολουθήσει και άλλες. Η εντυπωσιακή σκηνοθεσία, το πρωτότυπο σκηνικό και οι ερμηνείες των ηρώων και του χορού γυναικών και ανδρών αποθεώθηκαν από το κοινό.

Με το “Ιππόλυτο”, η Επίδαυρος αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι θα είναι πάντα ένας μοναδικός χώρος για την παρουσίαση της θεατρικής τέχνης, καταφέρνοντας να συνδυάζει την αρχαιότητα με τη σύγχρονη αισθητική και να δημιουργεί μαγευτικές εμπειρίες για το κοινό.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους υπεύθυνους της εκδρομής και σε όλους όσοι με τη συμμετοχή τους συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί η εκδρομή αυτή .