Παρότι οι πασχαλινές διακοπές είναι συνυφασμένες με το σούβλισμα του οβελία και το τσούγκρισμα των αυγών, υπάρχουν πάντα κι εκείνοι που απορρίπτουν τις επιστροφή στις ρίζες επιλέγοντας να δουν άλλα μέρη κατά την διάρκεια της πασχαλινής τους απόδρασης. Κι ενώ η πλειονότητα αυτών μέχρι πέρυσι επέλεγε κάποιο διεθνή προορισμό φέτος η τάση μοιάζει να αλλάζει αφού οι ελληνικοί προορισμοί κερδίζουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των ελλήνων ταξιδιωτών. Όπως μαρτυρά έρευνα της trivago οι Έλληνες το 2017 προσανατολίστηκαν τόσο σε εγχώριους όσο και σε διεθνείς προορισμούς για τις πασχαλινές τους διακοπές, καταγράφηκε όμως μια τάση επιστροφής σε προορισμούς εντός ελληνικών συνόρων.
Οι 10 προτιμώμενοι ελληνικοί προορισμοί για τους Έλληνες το Πάσχα είναι η Κέρκυρα, το Ναύπλιο και η Μονεμβασιά, στις τρεις πρώτες θέσεις και η δεκάδα συμπληρώνεται από τη Σύρο, τα Χανιά, τη Σαντορίνη, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Καλαμπάκα, τα Ιωάννινα.
Όσον αφορά τις κατηγορίες των ξενοδοχείων, τις οποίες θα προτιμήσουν οι Έλληνες ταξιδιώτες για φέτος το Πάσχα, εντός και εκτός Ελλάδας, φαίνεται πως υψηλά στις προτιμήσεις τους βρίσκονται τα ξενοδοχεία τεσσάρων (34%) και τριών (28%) αστέρων.