Περιοδεία, ενημερωτικού χαρακτήρια, σε έργα και πληγείσες περιοχές του Δήμου Καλαμπάκας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία τους.
Ειδικότερα ο κ. Αγοραστός συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη, τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Σινάνη, εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποίησε αρχικά επίσκεψη στην νέα γέφυρα της Θεόπετρας όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου που κατασκευάστηκε δεξιά της παλαιάς η οποία παρουσίασε προβλήματα τα τελευταία χρόνια.
Ήδη οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και ολοκληρώνονται άμεσα γεγονός που ο κ. Αγοραστός χαρακτήρισε θετική εξέλιξη εκφράζοντας την ικανοποίηση του καθώς το έργο θα εξυπηρετεί  τους κατοίκους της περιοχής ενώ σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάκη τα εγκαίνια της θα γίνουν την προσεχή εβδομάδα.
Σημειώνεται πως το έργο είναι προϋπολογισμού 810.000 ευρώ,  κατασκευή γέφυρας στο Ληθαίο ποταμό στην είσοδο του οικισμού Θεόπετρας του Δήμου Καλαμπάκας μήκους 30,20 μ. και πλάτους 12,50 μ., δίπλα στην θέση της ακατάλληλης – μονής κυκλοφορίας - υπάρχουσας γέφυρας.
Η γέφυρα περιλαμβάνει δυο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους η κάθε μία  4,00 μ και πεζοδρόμια πλάτους το καθένα  2,25 μ. καθώς και τις προσβάσεις για την σύνδεση της γέφυρας με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο της περιοχής.
Ακολούθως ο Περιφερειάρχης με την ακολουθία του μετέβη στην γέφυρα Διάβας όπου διαπίστωσε την ικανοποιητική πορεία των εργασιών και ενημερώθηκε σχετικά από τους επικεφαλείς του εργοταξίου της ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΤΕΒΕΕ αλλά και την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Τρικάλων κ. Καραγιάννη για τις εργασίες που υλοποιούνται αυτό το διάστημα.
Ο κ. Αγοραστός εξέφρασε την ικανοποίηση του ενώ σε κάποια αναφορά για τον φωτισμό της γέφυρας επισήμανε ότι αυτός θα γίνει με λαμπτήρες LED που είναι οι τελευταίου τύπου και επί πλέον γιατί θα πρέπει να ξεχωρίζει από τα λοιπά φωτιστικά.
Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ολοκληρώθηκε στο Δήμο Καλαμπάκας με περιοδεία στις πληγείσες από την πρόσφατη θεομηνία περιοχές προκειμένου να δει από κοντά την πορεία των έργων αποκατάστασης.
meteoravoice.gr