Με τις καλύτερες των εντυπώσεων ολοκλήρωσαν την επίσκεψη τους στα Μετέωρα Ρώσοι δημοσιογράφοι οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή μετά από σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ειδικότερα τα μέλη της Ρωσικής δημοσιογραφικής αποστολής έφθασαν χθες το πρωί στην Καλαμπάκα στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει διοργανώσει και  εκπονήσει η Περιφέρεια σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σύμφωνα με το 3ο ταξίδι εξοικείωσης (fam trip).
Τους Ρώσους δημοσιογράφους υποδέχτηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα τουρισμού κ. Γιάννης Μπουτίνας ο οποίος και τους συνόδευσε στις Ιερές Μονές των Μετεώρων όπου και ξεναγήθηκαν και όπως οι ίδιοι δήλωσαν έμειναν κυριολεκτικά ενθουσιασμένοι από την ομορφιά και την μοναδικότητα της περιοχής μας.
Τα μέλη της αποστολής εκπροσωπούν όπως πληροφορούμαστε ρωσικά μέσα ενημέρωσης και πρακτορεία ειδήσεων και σύμφωνα με τον κ. Μπουτίνα είναι βέβαιο ότι επιστρέφοντας στη χώρα τους θα προβάλλουν το υλικό που θα συγκεντρώσουν εδώ με πολλαπλά οφέλη για την τοπική τουριστική μας βιομηχανία και γενικότερα το θεσσαλικό διαμέρισμα.


Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια οι Ρώσοι τουρίστες που φθάνουν στην Ελλάδα και τα Μετέωρα αυξάνονται με μαθηματική ακρίβεια και ως εκ τούτου τέτοιες ενέργειες οι οποίες απολαμβάνουν και της στήριξης των τοπικών επαγγελματιών και φορέων του τουρισμού θα έχουν θετικό πρόσημο για το μέλλον.
Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι δημοσιογράφοι αναχωρούν το πρωί της Τετάρτης με επόμενο σταθμό το νομό Λάρισας και ειδικότερα την περιοχή της Ελασσόνας ενώ στο πλαίσιο της παραμονής τους στην Καλαμπάκας εκτός των Ιερών Μονών στα Μετέωρα το πρόγραμμα τους περιελάμβανε:
• Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών
• Επίσκεψη στο εργαστήριο βυζαντινών εικόνων «Ζερβόπουλος»
• Επίσκεψη στο Σπήλαιο Θεόπετρας
• B2B με επαγγελματίες της περιοχής