Πάνω στην πεσμένη γέφυρα Διάβας συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους ζητώντας να δημιουργηθεί άμεσα ένα ασφαλές πέρασμα μέσα από την κοίτη του Πηνειού ποταμού. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να εξυπηρετηθούν για τις καθημερινές τους ανάγκες και να σταματήσει η ταλαιπωρία που υφίστανται.
Ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρ. Σινάνης με αφορμή την κινητοποίηση των κατοίκων τόνισε ότι θα γίνει κάποια παρέμβαση με γνώμονα πάντα την ασφάλεια όλων όσων θα μετακινούνται μέσα από το ποτάμι. Στο πλευρό των κατοίκων(φωτογραφία από meteoravoice.gr) βρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Μπουτίνας και Κολίτσας, οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων κ.κ. Σακελλαρίου και Κεραμίδας, ο πρώην δήμαρχος κ. Μπουτίνας και εκπρόσωποι φορέων.
Σήμερα επίσης, όπως έγινε γνωστό, εγγράφηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) το ποσό των 4.600.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στη γέφυρας Διάβας. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου.