Στα «χέρια» του Δήμου Μετεώρων πέρασε το Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 26/5/2017 στον μοναδικό χώρο του Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης το οποίο βρίσκεται πλέον στην διάθεση των επισκεπτών και ενισχύει ακόμη περισσότερο τη «φαρέτρα» του τουρισμού στην περιοχή μας, αφού μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες, ώστε ν’ αυξηθούν οι επισκέψεις αλλά και οι διανυκτερεύσεις στην περιοχή της Καλαμπάκας.
Η τελετή της παράδοσης περιλάμβανε τον αγιασμό του έργου από του ιερείς στην περιοχή μας, με προεξέχοντα τον Πρωτοσύγκελο της Ιερά Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων Αρχ. Νήφων Καψάλη, ο οποίος ανέφερε στην σύντομη ομιλία του, πως είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή του Δήμου μας.
Ακολούθησε, ο χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και στους συντελεστές του, ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν στην δημιουργία του όλα αυτά τα χρόνια.

Ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Θεσσαλία και προς όλους απεύθυνε και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης, ο οποίος, αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του, πρόσφερε στον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, μια εικόνα του Αγίου Κωνσταντίνου.
Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας του Μουσείου Ψηφιακής Απεικόνισης και όλοι όσοι τίμησαν την εκδήλωση παρακολούθησαν σε 3D προβολή την ψηφιακή απεικόνιση των Μετεώρων δηλαδή το πως δημιουργήθηκαν τα Μετέωρα στην πορεία των χιλιετιών και πως φτάσαμε στο σήμερα. Μια εκπληκτική προβολή που αξίζει να την δουν όλοι καλαμπακιώτες οι επισκέπτες και φυσικά τα παιδιά.
Επίσηςμ μια δεύτερη προβολή, επίσης σε 3D, παρουσίασε την τωρινή μορφή των Μετεώρων και των Ιερών Μονών πάνω στους βράχους, που επίσης πρέπει να το παρακολουθήσετε.
meteora24.gr