Μόλις αυξηθεί το όριο πληρωμών από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου για την αποκατάσταση της γέφυρας Διάβας. Αυτό υποστήριξε σήμερα από την Καλαμπάκα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός (φωτογραφία από meteoravoice.gr). Όπως τόνισε χαρακτηριστικά "δυστυχώς ακούστηκαν πολλές φωνές και πολλές υποσχέσεις, αλλά χρήματα δεν έφερε κανένας.  Δεν πήραμε χρηματοδότηση από το ΥΠΟΜΕΔΙ αλλά βρέθηκε άλλη λύση καθώς εγγράψαμε στον προϋπολογισμό της περιφέρειας το έργο και καταφέραμε να το εντάξουμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2016 του Υπ. Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και ταυτόχρονα υποβάλαμε αίτημα για αύξηση του ορίου πιστώσεων–πληρωμών για το εθνικό ΠΔΕ 2016 της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και μόλις μας την εγκρίνουν θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση"
Σχετικά με το θέμα της πρόχειρης λύσης με την κατασκευή περάσματος μέσα από την κοίτη του Πηνειού ο περιφερειάρχης ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι «δίοδος μέσα από την κοίτη του ποταμού δεν μπορεί να γίνει με νόμιμο τρόπο», προσθέτοντας ότι «η ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια είναι υπεράνω όλων».
Οσον αφορά το θέμα των ευθυνών για την κατάρρευση της γέφυρας τόνισε ότι από την πλευρά της δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει προανάκριση για την απόδοσή τους.
Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρ. Σινάνης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.