Τα Τρίκαλα φιλοξενούν από φέτος τη μεγάλη σειρά αγώνων Run Greece 2024 και υποδέχονται αθλητές και αθλήτριες από όλη τη χώρα στις 26 Μαΐου 2024.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, στην ΠΕ Τρικάλων, μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου, η αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρύσα Ντιντή, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας, ο συντονιστής επιτροπής αγώνων δρόμου και βουνού του ΣΕΓΑΣ κ. Δημήτρης Χαχάμης και ο συνεργάτης του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννης Κοντονάσιος.

Η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων Χρύσα Ντιντή κάλεσε «όλον τον κόσμο, ειδικά τους νέους και νέες αλλά και κάθε άλλης ηλικίας, να προσέλθει και να συμμετέχει σε αυτόν τον αγώνα. Ενας αγώνας με διαδρομή μέσα στην πόλη των Τρικάλων, που θα αναδείξει εκτός από τον αθλητισμό, την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης μας». Και τόνισε ότι «μέσα από αυτή την αθλητική διοργάνωση, αναδεικνύεται και το πνεύμα και το σώμα. Είμαστε αρωγοί σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα».

Ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας αρχικώς έδωσε έμφαση στο «πώς μπορούν να συμπράξουν οι τοπικές διοικήσεις και φορείς , έτσι ώστε να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, όπως αυτή που στηρίζει ο Δήμος Τρικκαίων». Ευχαρίστησε τον «ΣΕΓΑΣ, που φέτος για πρώτη φορά ενέταξε στο καλεντάρι τα Τρίκαλα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση και αυτό για μας αποτελεί ύψιστη τιμή, να μπαίνουμε σε υψηλού επιπέδου αθλητικές διοργανώσεις».

Υπενθύμισε το αθλητικό «υπόβαθρο και μια προϊστορία, η οποία πιστεύουμε ότι φιλτράρεται και υπάρχει μέσα στον αστικό πληθυσμό και στους πολίτες, δηλαδή η διάθεση να συμμετάσχουν και να στηρίξουν τέτοιου είδους αθλητικές δραστηριότητες». Τόνισε τη σημασία της συμμετοχής των τρικαλινών σε έναν αγώνα «αστικό, που αναδεικνύει, πέρα από την σημασία της άσκησης και της Υγείας, τις φυσικές ομορφιές της πόλης μας, μια από τις ελάχιστες με ποτάμι».

Έδωσε έμφαση ο κ. Λάππας στο ότι το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής θα είναι παραποτάμιο, «θα αναδείξει τον Ληθαίο και τα ιστορικά του σημεία και ταυτόχρονα θα περάσει και από μνημεία της πόλης μας. Είμαστε χαρούμενοι, θα συμβάλουμε, θα συμπράξουμε, θα βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερο ως Δήμος Τρικκαίων και ελπίζουμε να το αγκαλιάσουν όλοι οι Τρικαλινοί και Τρικαλινές που αγαπούν τον μαζικό, τον λαϊκό αθλητισμό».

Ο κ. Δημήτρης Χαχάμης αναφέρθηκε στη μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση «το RunGreece , ένας ιδιαίτερος θεσμός και για τον ΣΕΓΑΣ και για την περιοχή μας. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφία Σακοράφα, ευχαριστεί για την θετική ανταπόκριση και την συμβολή τους στην διοργάνωση, την κ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρύσα Ντιντή, τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Νίκο Σακκά και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο αθλητισμού κ. Μιχάλη Λάππα».

ο κ. Χαχάμης επεσήμανε ότι ο αγώνας είναι αφιερωμένος στις μεγάλες προσωπικότητες των Τρικάλων, «τόσο στον αθλητισμό με τις δύο παγκόσμιες προσωπικότητες κ. Σακοράφα και κ. Παπανικολάου, όσο και στον πολιτισμό με τους μεγάλους δημιουργούς, τους Τσιτσάνη, Βίρβο, Καλδάρα, Σαμολαδά, Κολοκοτρώνη, Μητροπάνο, Μαργαρίτης και άλλους». Και συνέδεσε τον αθλητισμό με τον πολιτισμό, όντας σίγουρος για τη μαζικότητά του, με αθλητές και αθλήτριες από όλη χώρα «σε μια διαδρομή Α κλάσης, η οποία πιστοποιήθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία, μια καταπληκτική διαδρομή για την οποία ενθουσιάστηκαν και οι άνθρωποι της παγκόσμιας ομοσπονδίας μάλιστα μας τόνισαν πως η πόλη μας είναι ιδανική ακόμη και για ρεκόρ, λόγω της μορφολογίας της.”

Ο κ. Γιάννης Κοντονάσιος μετά τις ευχαριστίες στους κ.κ. Σακκά, Ντιντή, Λάππα, που «δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους αμέσως για τα Τρίκαλα και για τις αθλητικές διοργανώσεις», διευκρίνισε ότι από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ξεκινά μια σειρά αγώνων, κυρίως κεντρικής Ελλάδας, στα Τρίκαλα, με αποκορύφωμα το RunGreece, ενώ ακολουθεί Πανελλήνιος Αγώνας Παίδων που διοργανώνει το ΤΕΦΑΑ. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την 1η Ιουνίου θα διεξάγονται συνεχώς αγώνες στα Τρίκαλα, με κατάληξη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 στις 27 και 28 Ιουλίου 2024, στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων.

Σημειώνεται ότι μέγας χορηγός είναι η εταιρεία ERGO.