Με μια λαμπρή τελετή και πλήθος κόσμου, η Καλαμπάκα υποδέχθηκε σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα, στο πλαίσιο της Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «PARIS 2O24».

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε με την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη συμβολή των οδών Πίνδου και Τρικάλων, με μία διαδρομή από την οδό Τρικάλων κατέληξε στην πλατεία Δημαρχείου έμπροσθεν του συντριβανίου, όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής. Τη φλόγα μετέφεραν οι λαμπαδηδρόμοι Βασίλειος Σακκάς, Σπυρίδων Λιακόπουλος, Μίνα Καλκάνη ενώ το βωμό άναψε ο ολυμπιονίκης, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Ευθύμης Ρεντζιάς.

Στη συνέχεια με τη Φλόγα αναμμένη με φόντο τους επιβλητικούς Ιερούς Βράχους των Μετεώρων, ακολούθησαν οι ομιλίες εκ μέρους της δημοτικής Αρχής, της Ολυμπιακής Επιτροπής και της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ο δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος, καλωσόρισε τους επισήμους και τη Φλόγα στον δήμο Μετεώρων και τόνισε μεταξύ άλλων κατά τον χαιρετισμό του: «Η παρουσία σας εδώ σήμερα, μας γεμίζει υπερηφάνεια, καθώς γινόμαστε κοινωνοί και πρεσβευτές των συμβολισμών που φέρουν από την αρχαιότητα οι Ολυμπιακοί Αγώνες: την ειρήνη, την εκεχειρία, την αλληλεγγύη, τη συναδέλφωση των λαών, την άμιλλα, την ιερότητα για την ανθρώπινη ζωή, τις αξίες του σεβασμού, της ισότητας και της δικαιοσύνης».

Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, JeanLucLavaud, ο οποίος τόνισε ότι «η πρεσβεία της Γαλλίας και η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 βρίσκονται σήμερα εδώ, μαζί με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να αναδείξουν το Ολυμπιακό Ιδεώδες και τις αξίες του Ολυμπισμού που συνθέτουν την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τη Γαλλία και την Ελλάδα».

Τέλος, εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, Αθανάσιος Βασιλειάδης, ο οποίος σημείωσε ότι «ενώνουμε τις φωνές μας με τις τοπικές κοινωνίες και εκπέμπουμε το μήνυμα της Ολυμπιακής Φλόγας: ειρήνη, αγάπη και συναδέλφωση των λαών». Η Καλαμπάκα αποχαιρέτησε την Φλόγα και ευχήθηκε καλή συνέχεια στο μεγάλο ταξίδι της σε όλο τον κόσμο, έως του θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον φετινό Αύγουστο στο Παρίσι.

olimpiakoi-agones-arthrou-0
olimpiakoi-agones__4_
olimpiakoi-agones__6_
olimpiakoi-agones__1_
olimpiakoi-agones__3_

protothema.gr