Η 26η Σεπτεμβρίου είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Γενικός στόχος της είναι η ενθάρρυνση και η διατήρηση της πλούσιας γλωσσικής και πολιτιστικής πολυμορφίας της Ευρώπης. Επιδιώκει, επίσης, να διευρύνει το φάσμα των γλωσσών που μαθαίνουν οι άνθρωποι στη ζωή τους, με σκοπό να αναπτυχθούν οι γλωσσικές τους δεξιότητες και να ενισχυθεί η διαπολιτισμική κατανόηση.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια ευκαιρία για τον εορτασμό όλων των γλωσσών της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των μειονοτικών γλωσσών και των γλωσσών των μεταναστών. Η Ημέρα αυτή είναι μια πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και γιορτάζεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Έτος Γλωσσών το 2001.

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος τιμήθηκε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο 6o Γενικό Λύκειο Τρικάλων. Στο πλαίσιο αυτής της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών, την προώθηση της γλωσσικής και πολιτιστικής ποικιλίας της Ευρώπης καθώς και την ενθάρρυνση της δια βίου εκμάθησης γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο.

Προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας ενθαρρύνθηκαν, από τους καθηγητές ξένων γλωσσών να δώσουν προτεραιότητα στην μελέτη γλωσσών και να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι/-ες για τις υπάρχουσες γλωσσικές τους δεξιότητες.

Επίσης, οι μαθητές/τριες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών και των διαφόρων διαλέκτων μέσα από παρουσιάσεις, βίντεο, καθώς και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως κουίζ και κρυπτόλεξα, που ετοίμασαν και παρουσίασαν οι εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών του σχολείου.