Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε τον χυμό από τους καρπούς του γκρέιπφρουτ και τα οφέλη που έχει αυτός στην υγεία μας. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουμε το εκχύλισμα από του σπόρους του κίτρου, το οποίο πωλείται και σε κάθε ηλεκτρονικό φαρμακείο.

Το εκχύλισμα των σπόρων κίτρου (γκρέιπφρουτ) είναι ένα 100% φυσικό προϊόν, πλούσιο σε βιταμίνη C και βιοφλαβονοειδή, γνωστό για την ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες λειτουργεί ως ένα ισχυρό αντιβακτηριακό, αντιβιοτικό και αντιιικό φάρμακο, χωρίς ωστόσο τις συνέπειες των κοινών αντιβιοτικών. Μάλιστα, δεν επηρεάζει την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας. Είναι αποτελεσματικό αντισηπτικό, προστατεύοντας το δέρμα και καταπολεμώντας τους μύκητες. Για αυτό χρησιμοποιείται τόσο σε στερεά όσο και σε υγρά σαπούνια, ακόμα και σε σαμπουάν.

Εξίσου αποτελεσματική δράση παρουσιάζει και σε περιπτώσεις ωτίτιδων όπως και πολλών δερματικών παθήσεων. Για τις περισσότερες ασθένειες του δέρματος, συστήνεται η ανάμειξη του με τα κατάλληλα αιθέρια έλαια (χαμομήλι, tea tree). Οι τελευταίες έρευνες έδειξαν πως έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της καντιντίασης (εντερικής και συστηματικής), χωρίς την παραμικρή παρενέργεια.

Μετά από πολλούς τοξικολογικούς ελέγχους, αποδείχτηκε μη τοξικό, ακόμα και για πρόσληψη από το στόμα. Αν και δεν περιέχει ερεθιστικά και καυστικά υλικά, πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα αραιωμένο σε σωστή ποσότητα νερού. Οι γιατροί συστήνουν να εφαρμόζεται πρώτα με δοκιμή, για την αποφυγή προβλημάτων σε ενδεχόμενη περίπτωση αλλεργίας και να μην έρχεται σε επαφή με τα μάτια.