Όλοι γνωρίζουμε τις βιταμίνες https://www.parapharmacie.gr/sumplhromata-diatrofhs/vitamines/ C, D, Ε, καθώς και αυτές του συμπλέγματος Β, ως τις πιο σημαντικές για την υγεία μας, ωστόσο υπάρχουν και άλλα στοιχεία που μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στην ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

Το Higher Nature True Food Maxi Q10 διατίθεται σε συσκευασία των 30 ταμπλετών και περιέχει ως κύρια ουσία το πολύ σημαντικό συνένζυμο Q10, που βοηθάει στη διατήρηση της καλής υγείας της καρδιάς και απελευθερώνει την ενέργεια στο σώμα μας.

Το συνένζυμο Q10 είναι το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό στοιχείο που χρησιμοποιείται από το σώμα. Η ικανότητα του οργανισμού να παράγει μόνος του το συνένζυμο Q10 μειώνεται αισθητά με την πάροδο του χρόνου, για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η λήψη του βιομεταβολίτη True Food Maxi Q10 (30mg), που ισοδυναμεί με 250 – 300mg απλών συμπληρωμάτων συνένζυμου Q10, αφού παρέχεται σε μορφή τροφής.

Αυξάνει σημαντικά την ενέργεια, για αυτό το προτιμούν όσοι κουράζονται συχνά ή ασκούνται εντατικά. Χρησιμοποιείται προληπτικά, αλλά και θεραπευτικά για ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα και χρόνια κόπωση.

Είναι σημαντικό για τη ρύθμιση της πίεσης και πολύ αποτελεσματικό σε περιπτώσεις μυοκαρδιοπάθειας. Συμβάλλει στην πρόληψη της καρδιακής αρρυθμίας και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Σε πολλούς ζώντες οργανισμούς, το ίδιο μεταβολικό μονοπάτι που κατασκευάζει την βιταμίνη Ε, την βιταμίνη Κ και το φολικό οξύ, κατασκευάζει και το συνένζυμο Q10.

Επειδή το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να κατασκευάσει αυτές τις άλλες βιταμίνες, κατασκευάζει το συνένζυμο Q (χρησιμοποιώντας μεταβολικά μονοπάτια που καλούνται skikimate και chorismate). Αποτρέπει την πρόωρη γήρανση, ενισχύει τη δράση της βιταμίνης Ε και σταθεροποιεί το σάκχαρο.