Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να ελέγξουν τους εαυτούς τους και τρώνε πολύ περισσότερο όταν βρίσκονται σε μια ταβέρνα ή σε ένα εστιατόριο. Το αδυνάτισμα βότανα https://www.mamacorner.gr/cat/adunatisma-botana δεν είναι τόσο δύσκολο για αυτούς, αφού το να αποφύγει κάποιος τις πολλές εξόδους, ιδιαίτερα σε εποχή οικονομικής κρίσης, είναι σχετικά εύκολο. Τι γίνεται όμως για όσους κάθονται συνέχεια μέσα στο σπίτι και δεν γυμνάζονται;

Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται μια σειρά από αλλαγές στον τρόπο που συμπεριφερόμαστε όταν βρισκόμαστε κάτω από τη στέγη μας και περνάμε πολλές ώρες στην κουζίνα του σπιτιού μας ή γύρω από αυτήν. Όλα ξεκινάνε από τα σημεία που αποθηκεύουμε τις τροφές μας. Θα ήταν προτιμότερο να μην αφήνουμε τίποτα φαγώσιμο πάνω στο τραπέζι της κουζίνας.

Ένα μυστικό είναι να τοποθετούμε τα παχυντικά τρόφιμα, τα αλλαντικά, τα κρέατα, τα τυριά και όποια άλλη τροφή έχει πολλές θερμίδες σε αδιάφανα μπολ και στο πίσω μέρος του ψυγείου ή των ντουλαπιών. Έτσι, δε θα τα βλέπουμε συχνά, ούτε θα τα λιγουρευόμαστε. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να τοποθετούμε τα φρούτα και τα λαχανικά σε διαφανή γυάλινα δοχεία ή άλλες συσκευασίες για να μας τραβούν περισσότερο την προσοχή.

Το ψυγείο μπορεί να χρησιμοποιείται για τη διατήρηση των τροφών στη συντήρηση και την κατάψυξη, ωστόσο θα μπορούσε να μας βοηθήσει στο να μην ξεχνιόμαστε και στο να θυμόμαστε πάντα το τι πρέπει να κάνουμε. Απλά, θα χρειαστεί να κολλήσουμε στην πόρτα του το πρόγραμμα διατροφής, το πρόγραμμα με τις ασκήσεις που ενδεχομένως πρέπει να κάνουμε καθώς και τη λίστα με τα ψώνια.