Το σώμα μας έχει την τάση να προσαρμόζεται σε όλες τις συνθήκες. Όμως για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπάρχουν τα κατάλληλα ερεθίσματα, έτσι ώστε να μπορέσει το πνεύμα μας να επιβληθεί στη σάρκα και την ύλη. Αυτή είναι μια διαδικασία που γίνεται ακόμη και σε όσους ακολουθούν πιστά μια δίαιτα λόγω αδυνατίσματος ή επειδή επιθυμούν τη σύσφιξη σώματος https://www.propharmacy.gr/adinatisma-kuttaritida-sisfixi-gia-ti-gynaika/ . Πολλές φορές δεν το καταλαβαίνουν αρχικά ούτε οι ίδιοι.

Τα λάθη που κάνουμε πιο συχνά είναι από επιπολαιότητα ή κακή συνήθεια. Όλοι μας γνωρίζουμε ή έστω έχουμε ακούσει πως το φαγητό μπροστά στην τηλεόραση παχαίνει. Όμως οι περισσότεροι από εμάς, δε σταματάμε να τσιμπολογούμε κάτι όταν καθόμαστε στο σαλόνι του σπιτιού μας. Έτσι όμως, ο οργανισμός συνηθίζει να συνδυάζει την απόλαυση του φαγητού με την τηλεόραση και είναι πολύ δύσκολο για όλους να αλλάξουν αυτή την κακή συνήθεια.

Αν θέλουμε να αποφύγουμε το φαγοπότι μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης, είναι καλύτερα να μην παρακολουθούμε τις διαφημίσεις. Εκείνη τη στιγμή είναι που συνήθως καταναλώνουμε περισσότερες τροφές. Το καθισιό μπροστά στην τηλεόραση μας ελαττώνει τη θέληση μας για άσκηση, αφού ακόμη και αν έχουμε πιαστεί, προτιμούμε να πάμε για ύπνο, από το να κάνουμε κάποιες διατάσεις.

Εξάλλου, λίγα λεπτά περπατήματος αρκούν για να μας επαναφέρουν σε καλύτερη κατάσταση και να μας βοηθήσουν να κοιμηθούμε καλύτερα. Τα σαββατοκύριακα, όπου ο ελεύθερος χρόνος συνήθως είναι περισσότερος, μπορούμε να είμαστε πιο δραστήριοι και να κάνουμε περισσότερες δουλειές που θα μας κρατήσουν μακριά από το σαλόνι και την κουζίνα.