Ανάμεσα στις περιοχές της χώρας που αναμένονται ισχυρές βροχές μέχρι και το πρωί του Σαββάτου βρίσκονται τα Τρίκαλα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, πρόκειται για 11 περιοχές που κινδυνεύουν με «αιφνίδιες πλημμύρες», εξαιτίας της νέας κακοκαιρίας Emil που θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας με ισχυρά φαινόμενα. 

Όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη του meteo.gr., στις περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας αναμένεται μεγάλος όγκος νερού από το απόγευμα της αυριανής ημέρας, Παρασκευής, όπως σημειώνεται με το μωβ χρώμα. Ενώ στην πρόγνωση του καιρού για τα Τρίκαλα το meteo.gr. προειδοποιεί για έντονη καταιγίδα τα ξημερώματα της Παρασκευής. 

Η αυριανή ημέρα στα Τρίκαλα, Παρασκευή 1 Μαρτίου, προβλέπεται με έντονη βροχή ολόκληρο το 24ωρο, ενώ στη συνέχεια από το πρωί του Σαββάτου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. 

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, το πέρασμα των καταιγίδων μπορεί να είναι σύντομο χρονικά, παρόλα αυτά θα εμφανίζει μεγάλη ένταση που σημαίνει κατά το πέρασμα αυτό είναι δυνατόν να εκδηλωθεί μεγάλος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, ο οποίος να συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, χαλάζι αλλά και ισχυρή ηλεκτρική δραστηριότητα.

trikalaenimerosi.gr