Τροπολογία για τους δασικούς χάρτες πήγε στη βουλή ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης αποβλήτων και με αυτήν εισάγονται μεν κάποιες βελτιώσεις, που εξυπηρετούν αγρότες και κτηνοτρόφους, πλην όμως αυτές δεν αφορούν ολόκληρη τη χώρα.

Η τροπολογία προβλέπει καταρχήν την σύσταση τεσσάρων συμβουλίων ιδιοκτησίας σε Ιόνια Νησιά, Κρήτη και Αιγαίο (Λέσβος, Σάμος, Χίος), αλλά και Κυκλάδες - Κύθηρα Αντικύθηρα και Μάνη με έδρα στον Πειραιά το τελευταίο.

Βασική, θετική πρόβλεψή της είναι σχολιάζει μιλώντας στον ΑγροΤύπο η τοπογράφος - μηχανικός από το Βόλο, κα Γραμματή Μπακλατσή, η δυνατότητα αναγνώρισης ιδιοκτησίας σε εκτάσεις, αγροτών και κτηνοτρόφων με τίτλους ιδιοτκησίας που έχουν συνταχθεί έως και την 1 Ιουλίου 2001, ακόμα κι αν έχουν μετεγγραφεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Σύμφωνα με την κα Μπακλατσή, καθοριστικής σημασίας για το θέμα των δασικών, σημαντική προσπάθεια για την επίλυση του οποίου είχε καταβάλλει ο πρώην υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, είναι η απόφαση του ΣτΕ, που αναμένεται το επόμενο διάστημα. Το ΣτΕ, μας εξηγεί η ίδια, θα κρίνει κατά πόσο κάποιες ευνοϊκές διατάξεις για τους ιδιοκτήτες του νόμου Χατζηδάκη, είναι συνταγματικές.

Το ζήτημα των δασικών χαρτών απασχολεί εδώ και χρόνια εκατομμύρια ιδιοκτητών και χιλιάδες αγρότες, που κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους με το πρόσχημα ότι οι εκτάσεις τους είναι... δάσος.

agrotypos.gr