Χωρίς προβλήματα συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις στα Τρίκαλα. Στα σημερινά μαθήματα  προσήλθαν στις αίθουσες συνολικά 764 υποψήφιοι, με 19 απόντες, με το σύνολο των υποψηφίων που δήλωσαν συμμετοχή να φτάνει τους 783. Το ποσοστό αποχής άγγιξε το 2,43 %.
Στη δεύτερη εβδομάδα των πανελληνίων οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων με το νέο σύστημα εξετάστηκαν, στην Ιστορία (Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στην Φυσική (Θετικών Σπουδών).
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα θέματα της Ιστορίας είναι μέτριας δυσκολίας και απευθύνονται σε καλά διαβασμένους μαθητές.
Στη Φυσική τα θέματα κρίνονται βατά μετά από πολλά χρόνια. Σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών τα θέματα ήταν σαφή, κάλυπταν ικανοποιητικό μέρος της ύλης, ήταν τα ευκολότερα θέματα των τελευταίων ετών, περιείχαν πολλές αναφορές σε ερωτήσεις και ασκήσεις του σχολικού βιβλίου και δεν ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας με συνέπεια να μην μπορέσει να υπάρξει διάκριση ανάμεσα στον πολύ καλό και άριστο μαθητή.
Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη για τους υποψήφιους των ημερήσιων ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα, που θα εξεταστούν στα μαθήματα: Κινητήρες Αεροσκαφών ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Βιοτροφία-Αιγοπροβατοτροφία.