Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις, για την ανάμνηση του θαύματος του Πολιούχου της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνα.

Το απόγευμα της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2016, ο κ. Χρυσόστομος, παρευρέθηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, και συμμετείχε στον  Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε, Χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β, συμπροσευχομένων δε ακόμη αρκετών  Αρχιερέων, με αφορμή την επέτειο των 300 χρόνων του Θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος και της απαλλαγής της Nήσου από τους Αγαρηνούς.

Το πρωί της Πέμπτης 11 Αύγουστου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος , ενδεδυμένος με την Αρχιερατική του στολή, μαζί με άλλους Αρχιερείς, έλαβε μέρος στην Λαμπρή Λιτάνευση  του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, που πραγματοποιήθηκε στην Πόλη της Κέρκυρας.

Έτσι και φέτος  κορυφώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις εις ανάμνηση του θαύματος της απαλλαγής της Κέρκυρας από την τουρκική πολιορκία του 1716.

Βόπης Αναστάσιος