Σε μία δήλωση που προκάλεσε αίσθηση και δείχνει παράλληλα και τον εκνευρισμό που υπάρχει μετά την απελευθέρωση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών, προχώρησε ο Χρήστος Σιμορέλης.
Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στους «8» αλλά και στο ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα στον Ταγίπ Ερντογάν.
«Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση του πρωθυπουργού προς τον Ερντογάν για τους 8. Οι Τούρκοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Ούτε δίκαιο είναι, ούτε και σωστό αλλά ούτε και μπορούν. Αν το τολμήσουν θα τους σπάσουμε τα χέρια».
Προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας
Η είδηση ότι πλέον έχουν αφεθεί ελεύθεροι και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της γειτονικής χώρας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ απείλησε μάλιστα πώς «ό,τι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε».

Δείτε το βίντεο:

politik.gr